Slovenija
33 ogledov

Položnica brez pojasnila

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Prostor. Za natančno pojasnilo je na položnici dovolj prostora, meni Glavnik.

Naš bralec Goran Podgorelec je prepričan, da ga je zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) poskušala zavesti.

Neverjetna podobnost
Zavarovalnica, pri kateri je tudi dopolnilno zdravstveno zavarovan, mu je poslala položnico, namen plačila pa je bil le zavarovalna premija za obrok 1 od skupno 1. Dodatnih pojasnil ni bilo, znesek 20 evrov pa je bil podoben mesečnemu obroku za zdravstveno zavarovanje, zato bi položnico skoraj plačal. Po poizvedovanju pa je ugotovil, da je šlo za nezgodno, ne zdravstveno zavarovanje.

Prvič prilepljena k dopisu
AS je sicer svojim zdravstvenim zavarovancem že leta 2008 poslala posebno ponudbo nezgodnega zavarovanja, ki si ga sklenil s plačilom priložene položnice. Takrat se je držala spremnega dopisa, kjer so bili pojasnjeni pogoji zavarovanja, namen plačila pa je bil jasno označen kot nezgodno zavarovanje. Takrat se je Goran zavaroval, zato je zdaj tudi dobil položnico.

“Vsi so dobili dopis!”
“Nikakor ne gre za pomanjkljivo obveščanje zavarovancev,” so prepričani v AS. Trdijo, da so vse stranke z dopisom obvestili, da jim bodo poslali položnico za novo zavarovalno leto z enako višino letne premije; če je ne bodo plačali v 30 dneh, nezgodno zavarovanje preneha veljati. Dodajajo, da ob več tisoč zavarovancih pripomb na sklepanje do zdaj ni bilo.

“Ne spomnim se, da bi dobil kakšen dopis, možno pa je, da sem ga spregledal. Kljub temu se mi zdi, da bi morali kakšno pojasnilo poslati tudi zraven položnice,” pravi Goran.

Prostora je dovolj
S tem se strinja finančni svetovalec Mitja Glavnik, ki sicer meni, da ne gre za zavajanje, ampak kvečjemu površnost. “Pošteno bi bilo, da bi na položnici jasno pisalo, na kaj se plačilo nanaša. Prostora je dovolj,” pravi Glavnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.