Slovenija
28 ogledov

Polzeli deblokirali račune, nazaj na delo 120 delavcev

sslovenija 19.03.14. Polzela, tgovina nogavic,foto: gregor katic Gregor Katič
Finančna uprava RS (Furs) je danes družbi Polzela deblokirala račune, ki so zaradi neplačanih prispevkov blokirani od konca julija.

Kot je povedal vršilec dolžnosti predsednika uprave Polzele Peter Kunstič, so s torkom na delo tako ponovno pozvali od 120 do 140 od 265 zaposlenih v tovarni. Preostali delavci do nadaljnjega ostajajo na čakanju doma.

Število delavcev, ki so jih pozvali na delo, je bilo prilagojeno številu naročil v proizvodnji, je pojasnil Kunstič in poudaril, da je treba čim prej povečati število naročil.

Glede delnega izplačila julijske plače pa je dejal, da bodo pregledali sredstva na računih, saj pričakujejo še nekaj prilivov, tako da bodo predvidoma v torek delavce delno poplačali.
Kunstič namerava Fursu tudi poplačati del njegovih terjatev, ki so sicer zavarovane z delovnimi stroji tovarne.

Prejeli menda že nekaj novih naročil

Kunstič je finančni upravi sredi prejšnjega tedna poslal nov načrt poplačila dolgov, vključno z vsemi denarnimi tokovi. Pred tem je namreč Furs njegov julijski predlog za poplačilo dolgov zavrnil.
Po Kunstičevih besedah so v času od blokiranja računov prejeli nekaj novih naročil, ponovno sodelujejo tudi z nemško družbo Falke, ki naj bi se zanimala za delni najem proizvodnje v Polzeli. Pred lansko odpovedjo sodelovanja s Polzelo je Falke prispeval tretjino prihodkov tovarne.
Dejal je tudi, da so prihajajoči meseci za njihovo proizvodnjo glede naročil zelo dobri. Zato pričakuje, da bodo do konca leta tekoče plačilno sposobni, odplačali naj bi tudi kar nekaj dolgov.

S torkom bo Kunstiča na čelu družbe zamenjal Marko Klemenčič, nekdanji prvi mož raškega Pinusa. Kunstič se bo medtem vrnil med nadzornike. Klemenčič, ki je dobil štiriletni mandat, bo sicer že peti direktor Polzele letos, deležniki pa vanj polagajo upe, da bo uspel družbo dolgoročno sanirati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.