Slovenija
158 ogledov

Pomagajmo mami, ki je izgubila vse

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Pomagajmo Ameli. Mama deklice, ki jo je oče vrgel iz 9. nadstropja, je ostala brez vsega. Nima službe ali bivališča, socialno in psihično je na dnu.

Zgodba Marjana Trempusa, bivšega policista, ki je lastno hčerko vrgel iz 9. nadstropja na Zaloški cesti, nato pa skočil še sam, je znana vsej državi. Tudi o tem se je poročalo, da je deklica Živa izgubila bitko za življenje.

Za Marjana je pustila vse
Manj pa je znano, da se Živina mama Amela Trempus te dni ne sooča le z izgubo edinega otroka, temveč tudi z eksistencialnimi problemi. Amela namreč prihaja iz Tuzle (BiH) in edini razlog, da je prišla v Slovenijo, je bil Marjan. Zanj je pustila študij na Fakulteti za elektrotehniko. Poročila sta se ter dobila otroka. Ker je postajal čedalje bolj agresiven, se je želela osamosvojiti, zato je začela opravljati težka fizična dela.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Bil je težek psihopat"
"Amela je poštena, izredno pridna delavka. A nasilje se je stopnjevalo. Postavila se je po robu in dosegla ločitev, mož pa je na podlagi dokazov o nasilju moral v zapor. Amela je garala še bolj, da bi omogočila eksistenco za Živo in zase. Na Živo je bila zelo ponosna, ljubila jo je na poseben način. Kot bi slutila. Marjan Trempus pa se ni pozdravil. Skrajno nasilen je bil tudi v prejšnjem zakonu. Znal je pokazati lep obraz, izpustili so ga iz zapora. A bil je težek, težek psihopat," v pismu piše Amelina prijateljica Anja, ki poziva vse, ki bi lahko vsaj malo omilili Amelino trpljenje, naj pomagajo.

Amela je brez brez statusa in redne službe, sredstev in stanovanja. "Vse dobre ljudi skupaj z Rdečim križem Slovenije zato naprošamo, da pokažemo sočuten obraz in Ameli pomagamo pri človeka vrednem zagonu v boljšo prihodnost. Vsak naj pomaga po svojih zmožnostih, občutju in vesti," prosi Anja.

Prostovoljne prispevke lahko nakažete na tekoči račun Rdečega križa, številka: 610001122334482, odprt je pri Delavski hranilnici. Dopišite sklic in pripis: 04192011, POMOČ ZA AMELO. Pravne osebe nakazilo lahko uveljavijo pri olajšavi za dohodnino.

Za donatorsko pogodbo Rdečega križa pišite na: pomocameli@yahoo.com. Na ta naslov se lahko obrnejo tudi tisti, ki bi želeli Ameli pomagati na drugačen način.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.