Slovenija
56 ogledov

Pomagajte Dejanu, da bo lahko objel hčerko

Dejan Grilj
1/2
Osebni arhiv
Sedemindvajsetletni Dejan Grilj je leta 2008 v delovni nesreči izgubil obe svoji roki. Da bi lahko objel svojo hčerko ali pa ženi doma pomagal pri gospodinjskih opravilih, Slovence prosi za pomoč.

Grilj je 24. septembra leta 2008 v delovni nesreči utrpel izgubo obeh rok v nadlahti. Od maja 2010 pa je invalidsko upokojen. Njegova največja želja je, da bi bil lahko še kdaj delno samostojen pri nekaterih opravilih in da bi se lahko igral s svojo hčerko.

Za to pa seveda potrebuje denar, saj je nakup bionskih protez zelo velik strošek – kar 170 tisoč evrov. "Za samo oblačenje potrebujem več časa kot ostali vsaj pol ure. Glede premikanja so težave s protezama bi bilo veliko lažje. Težko je tudi glede hčerke. Ko grem z njo na sprehod, je ne morem držati za roko in jo tako varovati na primer pred prometom," je Grilj povedal za zurnal24.si.

Pravi, da se je moral s takšnim življenjem preprosto sprijazniti, saj druge rešitve ni imel. "Stvarem se poskušam prilagoditi. Tako sem predelal kosilnico, da lahko kosim travo. Treba se je znajti. Moraš imeto voljo, biti moraš trmast. Ne gre prvič, drugič, ampak desetič. Sam sebi se ne smeš smiliti," še pravi.

Z bionskima protezama bi si tako lahko Dejan sam vzel hrano iz hladilnika, si postregel s pijačo, si prestavil kozarec, vzel pribor iz omare. Lahko bi se igral tudi s hčerko, z njo sestavljal kocke, ji ponudil stekleničko. Pri velikih opravilih bi si lahko sam pomagal, v pomoč pa bi bil tudi ženi pri gospodinjskih opravilih.

Komentarjev 3
  • Dax Rots 23:22 25.marec 2012.

    Sem tudi poslal 1 € preko SMS,ker je lep občutek pomagati,ko nekdo to potrebuje. Me pa moti,da ni nikjer zavedeno,kaj je storil njegov delodajalec, Predvidevam,da ima le ta glede na njegov renome in rizičnost dela,ki ga je Dejan opravljal,primerno zavarovano ...prikaži večo za primer delovnih nezgod? Še bolj me pa moti,da se pri vsaki taki akciji,najde kdo,ki pristavi svoj piskerček (Škofijski Karitas Celje) in denar ne gre direkt naslovljencu!!??

  • Simtrajko 18:23 23.marec 2012.

    Ravno sem poslala SMS in dobila povratnega da denar prejme Škofijska Karitas Celje.Zakaj ta denar ne gre direktno na njegov račun, ne pa da ga prvo prejmejo prevaranti iz karitasa ki si vzamejo svoj delež.

  • Aleksander Reberšek 15:45 15.marec 2012.

    Vse besede so odveč, če ni dejanj! Prosim, če vsak ki prebere tole novico pošlje SMS: Dejan na 1919!Odgovorni smo, da poskrbimo za sočloveka in mu omogočimo dostojno življenje.