Slovenija
25 ogledov

Pomagajte delavcem Preventa

Delavke Preventa pred vhodom v proizvodnjo halo. (Foto: Miamedia) Žurnal24 main
Na Koroškem poteka velika humanitarna akcija zbiranja šolskih potrebščin in prostovoljnih prispevkov za otroke delavcev Preventa, ki so ostali brez zaposlitve.

Pobudnik akcije je 1. program Radia Slovenija, za organizacijo pa sta poskrbela Rdeči križ in Karitas.

Ocena stroškov nakupa potrebščin sicer govori o približni vrednosti 260 evrov za otroka.

Strokovna sodelavka slovenjgraškega območnega združenja Rdečega križa Renata Koren je za zurnal24.si dejala, da bodo na treh stojnicah: pred centrom Mercator v Slovenj Gradcu, pred centrom Tuš na Ravnah na Koroškem in v strogem središču Radelj ob Dravi zbirali šolske potrebščine za šoloobvezne otroke nekdanjih delavcev Preventa, živila in prispevke v obliki denarja.

Nakažite denar:

Rdeči križ: TRR 03100-1111112208, sklic 937043, namen: Prevent

Karitas: TRR: 02140-0015556761, sklic: 00 9300, namen: Pomagajmo preživeti

Odpuščeni delavci so sicer zadnje dni najbolj povpraševali po paketih s hrano. Glede na to, da bodo ti brez dohodkov predvidoma tudi septembra, Korenova pravi, da nekateri izmed njih že sprašujejo, ali bodo lahko pakete dobili tudi takrat.

Pri Rdečem križu in Karitasu se zato trudijo pridobiti čim več sredstev, da bodo lahko pomagali čim večjemu številu delavcev tudi naslednji mesec. Rdeči križ in Karitas imata za to odprta posebna računa.

Odpuščenim delavcem lahko pomagate tudi drugi prebivalci Slovenije. Kot je namreč dejala Korenova, lahko morebitne šolske potrebščine ali hrano oddate na vaši najbližji enoti Rdečega križa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.