Slovenija
229 ogledov

"Pomagajte mi uresničiti željo"

Katarina Milićević Facebook
29-letna Katarina je po prometni nesreči ostala tetrapleginja. Upa, da ji bo terapija z matičnimi celicami pomagala do bolj samostojnega življenja.

Katarina Milićević je bila do 22. leta, kot pravi, povsem običajna mladostnica. Takrat pa se ji je življenje zaradi prometne nesreče, v kateri si je zdrobila dve vratni vretenci, obrnilo na glavo. "V trenutku sem bila ohromljena od vratu navzdol. Po operaciji sem ostala tetrapleginja, bila sem na respiratorju, saj dolgo nisem mogla samostojno dihati. Zdravniki so rekli, da so svoje delo opravili. Moji mami so takrat dejali, da žal ne bom premikala več ne rok ne nog in da je možno, da bom ostala s cevko v grlu," piše Katarina.

Draga terapija

Stanje se ji je sčasoma toliko izboljšalo, da lahko zdaj diha brez aparatov in ne uporablja več pumpic.



Po nesreči je zanjo skrbela mama, ki pa je nato zbolela za rakom, zato je Katarina odšla v dom. "Potem sem si zaželela nekaj več, svoj dom, svojo svobodo in zaradi želje po osamosvojitvi sem odšla iz doma. Sedaj živim sama, pomagajo pa mi osebni asistenti, saj sem povsem odvisna od pomoči drugih. Želim si, da bi si lahko sama skuhala kosilo ali večerjo, se oblekla, se umila, uredila in tako naprej. S pomočjo posebnih nastavkov lahko sama jem, si operem zobe, tipkam po računalniku in podobno, vendar si želim več samostojnosti," razlaga Katarina.

Da bi si izboljšala življenje, želi obiskati kliniko na Dunaju in opraviti terapijo z matičnimi celicami, vendar pa se tu pojavijo težave z denarjem – ena taka terapija namreč stane okoli 9.000 evrov: "Moja želja je ogromna in že z majhnim napredkom po terapiji bo sreča nepopisna. Pomagajte mi uresničiti željo."

Katarini lahko željo pomagate uresničiti tako, da donirate na tekoči račun številka  03170-1003169118, sklic 700. En evro lahko prispevate, če na telefonsko številko 1919 pošljete SMS s ključno besedo KATARINA. Kot so nam sporočili organizatorji akcije, imajo uporabniki Tušmobila trenutno težave s pošiljanjem SMS-jev, prav tako jih ne morejo pošiljati tisti, ki imajo pri mobilnih operaterjih blokado zaradi morebitnih nagradnih iger.

Akcija zbiranja sredstev bo potekala do konca junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.