Slovenija
22 ogledov

Pomagajte Miši shoditi

Miša Prelog Help Misa Walk
Dve leti in pol stara Miša potrebuje fizioterapije, da bi lahko shodila. Starša, kljub temu da oba delata, ne zmoreta plačevati stroškov terapij.

Kot sta zapisala starša deklice Maja in Aleš Prelog, se je Miša rodila tri mesece prezgodaj. Zaradi pomanjkanja kisika ima poškodbo možganov. "Poškodba ni huda in Miša je pametna deklica, ki vse ve, od zore do mraka govori, poje pesmice, se igra in dela, kar delajo drugi otroci, se pa zaradi te poškodbe pri Miši gibanje ni razvilo spontano. S pomočjo fizioterapevtov sva morala Mišo naučiti kobacanja, sedenja in stanja. Zdaj jo morava naučiti tudi hoje," pravita starša.

Prvi dve leti je po dve fizioterapij na teden krila zdravstvena zavarovalnica, vendar pa deklica ne bo shodila, če en bo hodila še na več fizioterapij. "Odločila sva se, da bo imela Miša 15 fizioterapij na teden. Čeprav oba delava, jih nisva mogla plačati, kajti ura fizioterapije stane 40 evrov," pravita starša.

Velik napredek

V skladu so 10.000 evrov zbrali Aleševi sodelavci, po prvih intenzivnih terapijah je deklica dobro napredovala. Denarja zdaj zmanjkuje, zato starša prosita za donacije.

Pomagate lahko tako, da denar nakažete na račun Jakčevega sklada, na TRR, odprtem pri banki SKB: SI56 0310 2100 0552 286, Sindikat bencinskih delavcev, Šmartinska cesta 45, 1000 Ljubljana.  Ob nakazilu navedite, da gre za donacijo za Mišo.

Komentarjev 1
  • mph 12:48 16.avgust 2014.

    Sramota, da tega, ker je del TERAPIJE, pač namesto tablet, ne krije zavarovanje. Vsaj za otroke.