Slovenija
38 ogledov

Pomanjkljivo delo policije

Streljanje v vrtcu na Rodici Anže Petkovšek
Strokovni nadzor pokazal, da policija v primeru umora in samomora pred vrtcem na Rodici ni storila vsega, kar bi morala.

Pred vrtcem na Rodici je 19. junija 57-letnik najprej ustrelil svojo 38-letno ženo, nato pa še sebe. Generalni direktor policije Stanislav Veniger je še isti dan odredil strokovni nadzor dela na Policijski upravi Ljubljana s poudarkom na odkrivanju in preiskovanju kriminalitete na področju družinskega nasilja v povezavi z obravnavo okoliščin umora in samomora pred vrtcem na Rodici.

Ne bi mogli preprečiti

Kljub ugotovljenim pomanjkljivostim pri obravnavi zakoncev se tragedije ne bi dalo preprečiti, so prepričani na policiji, saj se je zgodila zaradi spleta okoliščin. Na Generalni policijski upravi so kolegom iz Ljubljane že predlagali ustrezne ukrepe, piše današnje Delo.

Minister za notranje zadeve Gregor Virant je že dan po tragediji dejal, da bo strokovni nadzor pokazal, ali je kdo v konkretnem primeru naredil napako in tudi ali bi bilo treba policiji z zakonom dati kakšna dodatna pooblastila.

Posredovali tudi v noči pred tragedijo

Mediji so poročali, da naj bi moški že prej večkrat nadlegoval umorjeno in da je posredovala tudi policija, po nekaterih informacijah celo v noči pred tragičnim dogodkom, česar pa policija takrat še ni želela komentirati. Zato so se v medijih tudi pojavila vprašanja o tem, ali bi proti moškemu lahko ukrepali prej, preden se je zgodila tragedija.

Komentarjev 5
  • Fertel 22:11 26.julij 2013.

    Dajte no - saj jih v Tacnu učijo, da če nekdo krši javni red in mir, da ga preverijo, če poseduje orožje. In če ga poseduje, morajo obvezno izvesti začasen odvzem orožja. Tega pa v tem primeru ni bilo. <br ...prikaži več />Predlagam skrbnikom otrok (stari starši ali kdo drug), da tožijo državo in komandirja iz Domžal za odškodnino, za priče pa povabijo profesorje, ki prav te stvari v Tacnu poučujejo.

  • graff 07:36 25.julij 2013.

    Strokovni nadzor seveda ni razodel prave resnice. Slovenska politika (LDS-Ropova vlada) je pod ministrom za NZ Radom Bohincem, leta 2004 ukinila odlično kadetsko šolo za policiste in sedaj v policijo vstopajo kadri po politični primernosti (UDBA sistem) prijateljskih vezeh, poznanstvih ...prikaži več in z eno izmed srednjih šol. Tudi po ,,šnel,, kursu v Tacnu novopečeni policisti po nekaj letih ne zložijo uradnega zaznamka ali zapisnika o ogledu kaznivega dejanja.To je tako, kot bi ukinili šolo za medicinske sestre in na njihovo mesti zaposlili s dekleta s 5. stopnjo izobrazbe,,,šnel,, kursom , ki bi zatem asistirale pri kirurških posegih, dajala zdravila, infuzije, transfuzije,injekcije ipd.Virant ve zakaj so ukinili ,,kadetsko šolo,, bil je zelo blizu vatikanskega angela Pogorelskega.

  • Žurnalček 13:35 24.julij 2013.

    Umor bi lahko preprečila samo ženska , kajti predno se je poročila , bi morala malo primerjati njihove matične številke med seboj.