Slovenija
16509 ogledov

Pomembna novost v eDavkih

računalnik, posel, služba, delo Profimedia
V eDavkih je po novem še dodatno razširjen nabor načinov plačila.

Finančna uprava RS je v sodelovanju z Upravo RS za javna plačila razširila nabor načinov plačila, ki se jih lahko uporabi v eDavkih. Poleg Flika in spletne banke Bank@net je v eDavkih tako mogoče po novem izvršiti spletno plačilo davkov tudi s karticami MasterCard, Visa, Maestro in Diners club ter rešitvami mobilne telefonije mBills in Valu Moneta.

edavki portal | Avtor:
Pomembna prednost plačevanja davkov preko eDavkov je, da se z enim plačilom lahko plača več različnih obveznosti, ki se sicer plačujejo na različne račune. Zavezanci, ki so v februarju plačali svoje obveznosti preko eDavkov, so zato plačilo svojih obveznosti izvedli s skoraj 5500 manj plačili, so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na finančni upravi.

Kako do ePlačila?

V eDavkih se spletno plačilo izbranih obveznosti izvede iz vpogleda eKarticaO preko gumba ePlačilo za označene oziroma iz vpogleda Prejeti dokumenti preko gumba ePlačilo. Na pregledu pripravljenih plačilnih navodil se izbere možnost ePlačilo in nato način plačila. Za zaključek plačila se vnesejo podatki v skladu z navodili plačilnega servisa in potrdi plačilo, so opisali postopek.

Izvedena spletna plačila je mogoče v eDavkih preveriti na vpogledu ePlačila, kjer so na povezavi Postavke na voljo podrobnejši podatki o plačilu, in sicer o višini zneska, ki bo razporejen na posamezno izbrano vrsto davka, so še navedli.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.