Slovenija
11583 ogledov

Pomembno opozorilo za vse, ki so šli na dopust z letalom

Letališče Jožeta Pučnika Jaka Dimc
Vsi potniki, bi bodo od jutri dalje v Slovenijo prispeli z letalom ali z ladjo, morajo izpolniti obrazec za sledenje potnikov.

Elektronskega obrazca za sledenje potnikov (digital Passenger Locator Form – obrazec dPLF) še ni mogoče izpolniti in ga bo mogoče šele jutri. Povezavo lahko najdete tukaj. 

Vsak posameznik bo moral izpolniti ločen obrazec, tudi če potuje z družino ali kot del skupine. Tranzitnim potnikom, ki ostanejo v tranzitnem območju letališča, obrazca ne bo treba izpolniti (razen če bo potnik iz kateregakoli razloga zapustil letališče). Tudi posadki letala ali ladje ne bo treba izpolniti obrazca.

"Obrazec dPLF omogoča lažje sledenje stikom v primerih, kadar so potniki med potovanjem izpostavljeni nalezljivi bolezni covid-19. Podatke, ki jih potniki posredujejo, lahko epidemiološka služba NIJZ uporabi za hiter stik s potniki in njihovimi kontakti, da prepreči nadaljnje širjenje bolezni in zaščiti zdravje potnikov," je ob sprejemu odločitve pojasnila vlada.

Potnikom v kopenskem prometu (avtobus, vlak, avto) obrazca ni treba izpolniti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • eminenca 13:42 15.avgust 2021.

    kaj še vse bom, le kaj bodo še naumili ... sledenje? ... res me zanima kdo bo še govoril o teoriji zarote, res me zanima ... noro