Slovenija
9115 ogledov

Da ne boste presenečeni: Banke bodo zaprte!

banka Anže Petekovšek Upokojenci pred banko NLB na Trgu republike.
Prihaja velika noč in s tem tudi spremenjen režim bančnega plačilnega prometa.

Če imate v tem tednu v načrtu nujno urejanje storitev na banki, je bolje, da se k temu spravite čim prej. Banke bodo namreč zaradi velike noči poslovale s spremenjenim časovnim okvirjem plačilnega prometa.

V petek tako slovenske banke ne bodo izvajale plačilnega prometa, promet bo potekal zgolj znotraj bank, torej če bo šlo za nakazilo s transakcijskega računa banke na transakcijski račun, ki je odprt pri isti banki.

"Slovenske banke poravnavamo plačila prek evropskih plačilnih sistemov, ki 7. aprila 2023 ne bodo delovali, zato bomo plačila izvajali po spremenjenem urniku," so na svoji spletni strani zapisali pri banki NLB.

Naj dodamo, da je v ponedeljek, 10. aprila, praznik – velikonočni ponedeljek, zato banke tudi na ta dan ne bodo delovale, saj bodo zaprte. To pa pomeni, da bo plačilni promet med slovenskimi bankami prekinjen za kar štiri dni. Ker je obdobje okoli 10. aprila za marsikaterega delodajalca tudi obdobje izplačila plač, velja opozoriti, da morajo delodajalci pri izplačilu, če želijo plače izplačati pred veliko nočjo, precej pohiteti. 

Več podrobnosti o plačilnem prometu, tudi o spremenjenem režimu čezmejnih plačil, preverite na spletnih straneh vaše banke.

Komentarjev 2
  • darefoks 11:23 03.april 2023.

    ne rabim banke nič cepci vse je preko interneta, neumni novinarcki