Slovenija
11 ogledov

Pomlad je pred vrati

(Foto: istock) Žurnal24 main
Pred nami so razmeroma sončni in toplejši dnevi, v nedeljo bo ponekod občasno deževalo. Temperature bodo ostale nad ničlo, lepo in toplo vreme naj bi se nadaljevalo tudi prihodnji teden.

"Pred nami je normalen, marčevski vikend brez posebnosti," je na vprašanje, kakšno vreme nas čaka ob koncu tedna, pojasnil meteorolog Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje. "Lepši del vikenda bosta petek in del sobote, predvsem v severovzhodni Sloveniji, v nedeljo pa z zahoda prihaja dež. Že dopoldne bo deževalo v zahodnih krajih, popoldne pa v večjem delu Slovenije z izjemo severovzhoda, kjer bo še naprej suho,"  je za zurnal24.si še dejal Gregorčič.

Višje jutranje temperature, skorajšnja pomlad

Predvsem jutranje temperature bodo po napovedih Gregorčiča v naslednjih dneh za spoznanje višje. "Jutranje temperature bodo marsikje v prihodnje lahko ostale nad ničlo in se ponekod ne bodo niti več spuščale pod ničlo, dnevne temperature bodo od 10 do 14 stopinj Celzija," je dejal.

Vreme je kar primerno zgodnji pomladi, se je še strinjal Gregorčič, a zgolj "približno". Treba bo še malo počakati, meni, saj se bo vegetacija začela počasi prebujati šele ob napovedanih padavinah konec tedna in po dežju prihodnji teden. Hudo mrzlo pa naj ne bi bilo več.

"Kakega zimskega scenarija ni na vidiku, niti prihodnji teden niti za naprej. Temperature bodo ostale na podobni ravni kot ta konec tedna, torej nekje med 10 in 15 stopinjami Celzija," je še povedal vremenski prognostik Gregorčič. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.