Slovenija
20 ogledov

Pomladne rošade

kandidati, Maribor, STOJAN AUER Žurnal24 main
Presenečenja. Auer v koalicijo z županom, Eva Škobalj naj bi odšla v Zares.

“Res je, županu sem predlagal, naj stopimo v koalicijo,” je za Žurnal dejal Stojan Auer, prvak Liste za pravičnost in razvoj (LPR), ki je še do nedavnega veljal za največjega kritika Franca Kanglerja in njegove politike.

Dala je eno pobudo
Eva Škobalj. Po podatkih, ki so jih posredovali z Mestne občine Maribor, je na 10 rednih in izrednih sejah podala le eno pobudo. Navzoča pa je bila na osmih sejah.

Zamere pustili ob strani
Po seji mestnega sveta, ko je župan razkril, da se z nekaterimi interesenti pogovarja o vstopu v koalicijo, so bile vedno glasnejše govorice, da je to prav Auerjeva LPR. Čeprav so na sejah mestnega sveta največ ostrih besed proti županu izrekli ravno Auer, Lidija Divjak Mirnik in Primož Juhart, so zdaj očitno našli več skupnih točk z županom. “Zdaj gre za mesto. Pustimo zdaj zamere. Pred nami so veliki projekti,” je pojasnil prvak LPR, ki sicer še čaka županov odgovor o sodelovanju.

Škobaljeva odhaja?
Medtem pa se iz svetniških klopi županove liste obeta odhod svetnice Eve Škobalj. Neuradno smo izvedeli, da naj bi že na prihodnji seji mestnega sveta zastopala barve Zaresa. “Prišla je prostovoljno. Nikogar ne krademo,” je pojasnil Gregor Jager iz Zaresa. Ko smo vprašali Škobaljevo, zakaj odhaja od župana le po nekaj mesecih od volitev, je povedala: “ Prezgodaj je še. Kakšnega večjega komentarja ne morem dati.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.