Slovenija
9 ogledov

Pomlajeni Gorjanski medvedje

Mladostna energija, ekološka ozaveščenost in prijateljske vezi družijo novomeške Žurnal24 main
Novomeški skavtje v svoje vrste sprejemajo nove člane.

''Med skavte sprejemamo otroke in mlade od osmega do 20. leta. Letos se nam je že pridružilo nekaj novih članov, predvsem najmlajših, nove pa še sprejemamo do 30. novembra,'' pojasnjuje Teja Mirtič, stegovodja novomeških skavtov, Gorjanskih medvedov. Letošnjo sezono so slovesno odprli prejšnjo soboto, ko so se novi in bivši voditelji, že dejavni skavti in novinci ter njihovi starši zbrali pri cerkvi v Šmihelu.

Povezani z naravo in ljudmi

''Letos smo vodenje novomeških skavtov prevzeli novi voditelji, ki smo mladi, zagnani in polni skavtske energije in načrtov za to skavtsko leto,'' pravi Mirtičeva in dodaja: ''Z okolico se poskušamo čim bolj povezovati. Veliko sodelujemo s civilno zaščito, obiskujemo dom starejših občanov in varstveno-delovni center, sodelujemo s taborniki in drugimi skavtskimi skupinami v Sloveniji.'' Tudi letos bodo v Novo mesto prinesli luč miru iz Betlehema, marca pa bodo s posebno prireditvijo praznovali 20-letnico skavtstva v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.