Slovenija
73 ogledov

Pomoč bolečim komolcem

Ob novi napravi za rehabilitacijo komolca so Ciril Globočnik, Maja Petrovič Šteb Žurnal24 main
Zdravstveni dom z donacijo dobil aparat za rehabilitacijo komolca.
Potrebovali bi še enega fizioterapevta in nevrofizioterapevta.
Tanja Križaj, vodja ambulante za fizioterapijo

V Zdravstvenem domu (ZD) Radovljica so včeraj dobili nov aparat za rehabilitacijo komolca, denar zanj, deset tisoč evrov, je prispevalo podjetje Moro & Kunst.

Do zdaj takega aparata niso imeli, edini na Gorenjskem je bil v jeseniški bolnišnici. “To je zelo velika pridobitev za Gorenjce, saj se bodo z njim skrajšale čakalne vrste,” je poudarila Maja Petrovič Šteblaj, direktorica ZD.

Poškodbe komolca zahtevajo dolgotrajno in natančno rehabilitacijo, aparat pa omogoča zelo natančne gibe. V enem obdobju bo lahko razgibavanja obiskovalo okoli deset pacientov, na leto najmanj 50, v ambulanti fizioterapije pa na leto sprejmejo 700 pacientov, med katerimi prevladujejo tisti s kroničnimi bolečinami hrbtenice.

Potrebuje še dva
“Tako velika donacija nas je zelo presenetila, saj je naša ambulanta še ni bila deležna,” je dejala Tanja Križaj, vodja ambulante za fizioterapijo, v kateri delajo trije fizioterapevti, nevrofizioterapevtka in zasebnica. “Čakalna doba za kronične bolnike je do tri tedne, ljudje po poškodbi so obravnavani takoj,” je pojasnila Križajeva. Župan Ciril Globočnik je dejal, da je to pridobitev ne le za Radovljičane, pač pa za vse Gorenjce. Irena Moro, direktorica podjetja Moro & Kunst, je ob tem poudarila, da je pomembno, da so podjetja družbeno odgovorna. Omenjeno podjetje je letos doniralo 50 tisoč evrov, financirajo pa tudi mednarodne učence, ki prihajajo v Slovenijo iz 40 držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.