Slovenija
0 ogledov

Pomoč da, a pogojno

General Motors, Ford in Chrysler upajo na državno pomoč v višini 34 milijard ame Žurnal24 main
Ameriške oblasti bodo avtomobilski industriji odobrile pomoč le pod pogojem, da jim lahko ta zagotovi, da bo sredstva vrnila.

Ameriška administracija je sporočila, da ne bo odobrila posojila trem velikim avtomobilskim korporacijam, če ne bodo ob tem dobili zagotovila, da bodo ta denar lahko tudi vrnile. Tiskovna predstavnica Bele hiše Dana Perino je povedala, da je odločitev usklajena med Belo hišo in obema strankama v kongresu.

Busheva administracija in ameriški kongres sta se v petek strinjala glede višine in vira morebitne pomoči, ki naj bi znašala med 15 in 17 milijardami ameriških dolarjev. Sredstva bi zagotovili iz finančnega programa, ki so ga odobrili v septembru in je namenjen pomoči avtomobilski industriji pri proizvodnji varčnih avtomobilov. Avtomobilska trojica, General Motors, Ford in Chrysler, sicer upajo na državno pomoč v višini 34 milijard ameriških dolarjev, ki naj bi jih rešila pred stečajem in z njim povezano izgubo treh milijonov delovnih mest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.