Slovenija
1 ogledov

Pomoč in druženje ob čaju

V akciji se je že nabralo precej uporabnih stvari. V ponedeljek je stvari pomoči Žurnal24 main
Dobrodelna akcija zbiranja odvečnih stvari v teku.
Na Levstikovi 7
Akcija. Poteka od 18. decembra do ponedeljka v nekdanji dvorani KS. Tja lahko prinesete oblačila ali predmete, ki jih ne potrebujete več, oziroma pridete iskat, če jih potrebujete: v ponedeljek in soboto od 9 . do 11. ure ter v sredo od 15. do 17. ure.

“To ni le romantična pravljica, ampak nekaj, kar lahko živimo vsak dan,” je dejala Zora Mužinič, predsednica piranskega območnega odbora Rdečega križa, ki v sodelovanju s krajevno skupnostjo (KS) od decembra organizira dobrodelno akcijo Podarim-odstopim.

Akcija bo v Piranu na Levstikovi 7 (nekdanji dvorani KS) še do ponedeljka, kjer jim je novi lastnik Mercator omogočil brezplačno uporabo prostora. Ljudje lahko odvečne stvari, ki so še uporabne, podarijo, socialno ogroženi pa tam lahko dobijo stvari, ki jih potrebujejo.

Pomoč pri hišnih opravilih
Nabralo se je že precej uporabnih stvari, je povedala Mužiničeva, akcijo pa so nadgradili še s čajankami, kjer lahko ljudje med sabo poklepetajo in se družijo.

Tako želimo ustvariti dialog znotraj skupnosti.
Zora Mužinič

“Tako želimo ustvariti dialog znotraj skupnosti. Veliko je starejših, ki si ne morejo privoščiti kave v lokalih. Prav tako so se ljudje že ponudili za razno pomoč pri hišnih opravilih in kakšno popravilo upokojencem,” pravi Mužiničeva in dodaja, da v akciji sodelujejo tudi prostovoljci, predvsem pa Ema Perkovič iz Šole zdravja, ki pomaga tudi z idejami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.