Slovenija
70 ogledov

Pomoč morda že naslednji teden

1/25
Žurnal24 main
Premier Janez Janša si je z županom Kamnika Antonom Smolnikarjem v vasi Gozd nad Kamnikom ogledal potek sanacije škode, ki jo je povzročilo nedavno neurje.

Po njegovih ocenah je bila prva faza sanacije hitra in uspešna, kar kaže na dobro organizacijo in solidarnost ljudi. "Solidarnostna pomoč bo zadostovala za prvo fazo sanacije, za dejansko sanacijo pa bo še treba zbrati sredstva," je dejal premier. O morebitnih sredstvih iz proračunskih rezerv oziroma o prerazdelitvi proračunskih postavk bo vlada razpravljala v drugi polovici avgusta.

V občini je bilo poškodovanih 126 objektov, škoda pa po sedanjih ocenah znaša štiri milijone evrov, od tega dva milijona evrov na stanovanjskih in dva na gospodarskih objektih. Župan Kamnika Anton Smolnikar je v teh dneh imenoval komisijo, v kateri so predstavniki občine, kamniškega Karitasa in Rdečega križa ter centra za socialno delo iz Kamnika, ki bo najpozneje v 12 dneh pripravila oceno škode, na podlagi katere bodo posameznikom razdelili prvo pomoč. Po premierjevih besedah naj bi se dobila in začela odločati že naslednji teden. V okviru solidarne pomoči bo občina prizadetim v prvi fazi namenila 50.000 evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.