Slovenija
2564 ogledov

Pomoč preko posebne aplikacije

poplave Komenda Saša Despot
V ponedeljek bo zaživela posebna aplikacija, kjer se bodo zbirale informacije o pomoči, ki jo lahko ponudite.

Aktivnosti, povezane z aplikacijo in zbiranjem pomoči, so bile dodeljene regijskemu štabu Notranjske in Obale. V aplikaciji si bo vsak lahko izbral, kaj ponuja, kako lahko pomaga. Upravljavci aplikacije bodo imeli povezavo do tistih, ki pomoč potrebujejo in ustrezno razporejali ponujeno.

Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je povedal, da se bodo prek aplikacije zbirale tudi prijave tistih, ki bi fizično želeli pomagati. Vse, ki bi radi priskočili na pomoč, pristojni prosijo, naj počakajo in ne hodijo sami na teren, saj so razmere še vedno nevarne. 

"Obseg dogodka je zelo velik in prepričan sem, da bomo potrebovali veliko ljudi, ki bi bili sposobni izvajati enostavna dela. Aplikacija in baza podatkov bo omogočila, da bomo lahko tudi čez 10 dni poklicali nekoga, ki bo prišel pomagati," je dejal Šestan. 

Podrobnosti o aplikaciji bodo pristojni predstavili jutri. Nekatere informacije pa so že na voljo na posebni spletni strani vlade, ki je dostopna tukaj. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.