Slovenija
13 ogledov

Pomoč Sloveniji ni izključena

Janez Janša in Jose Manuel Barroso Reuters
Evropska komisija od Slovenije pričakuje ambiciozne ukrepe za ureditev slovenskega bančnega sektorja in konsenz glede prenosa fiskalnega pravila.

V Bruslju dogajanje v slovenskem bančnem sektorju spremljajo z "veliko pozornostjo", je po srečanju s slovenskim premierjem Janezom Janšo poudaril predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso. Ob tem je spomnil, da je komisija Slovenijo že v majskih priporočilih opozorila, da mora okrepiti bančni sektor.

Glede dokapitalizacije NLB še zadržani

Današnjega dogovora o dokapitalizaciji največje slovenske banke, Nove Ljubljanske banke (NLB), Barroso ni komentiral, ker ga komisija še ni imela časa analizirati.

Premier Janša pa je poudaril, da je bila "današnja dokapitalizacija uspešna", saj je zagotovljeno, da največja slovenska banka zadosti zahtevam Evropske bančne agencije po deležu najbolj kvalitetnega kapitala. "Ta nujno potreben korak je zdaj za nami," je dodal.

Pomoč Sloveniji ni izključena

Na vprašanje, ali bo Slovenija uspela sama rešiti težave v bančnem sektorju ali bo morala zaprositi za pomoč iz evropskih reševalnih skladov, pa je premier odgovoril, da bo odgovor na to vprašanje mogoče dati po koncu skrbnega pregleda razmer v bankah, ki poteka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.