Slovenija
19 ogledov

Pomoč za 50 mladih družin

Projekt Mlade mamice prirejajo že 13. leto, z njim pa je KŠK pomagal že več kot Žurnal24 main
Mlade mamice. Glavni namen dobrodelnega projekta je finančna pomoč.

Klub študentov Kranj (KŠK) je objavil razpis za dobrodelni projekt Mlade mamice, s katerim finančno pomagajo študentskim družinam. Nanj se lahko prijavijo študenti starši, ki imajo stalno prebivališče v občinah Kranj, Šenčur, Cerklje na Gorenjskem, Naklo, Preddvor in Jezersko, obenem pa so člani KŠK.

Konec projekta marca
Letos so projekt časovno in vsebinsko razširili. Prejšnja leta je bila sklepna prireditev med božično-novoletnimi prazniki, konec letošnjih Mladih mamic pa bo marca na materinski dan. V božično-novoletnem času bodo za otroke organizirali božička in igrico, ob tem pa bodo dobili praktična darila. KŠK bo poskrbel tudi za različne delavnice, predavanja in okrogle mize o mladem starševstvu. Informacije o tem, kaj si študenti starši želijo, bodo dobili z anketo, ki jo morajo starši izpolniti ob prijavi na razpis.

Prijave do konca meseca
“Pričakujemo, da se bo na razpis prijavilo od 40 do 50 družin. Vsak je namreč vesel, da dobi nekaj pomoči,” je povedal vodja projekta Rok Lombar. Starši bodo dobili praktična darila in vrednostne bone za nakup v eni izmed otroških trgovin, vrednost bona pa je okoli 150 evrov. Nekaj denarja za bone nameni KŠK, preostala sredstva pa dobijo od donatorjev. Na razpis se družine lahko prijavijo do 30. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.