Slovenija
16 ogledov

Pomoč za delavce v žep države

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Muraši. Odpuščeni delavci od evropske pomoči ne bodo imeli ničesar.

Evropski parlament naj bi za 2.554 odpuščenih delavcev iz Mure v kratkem odobril pomoč v višini 2,3 milijona evra. Koliko od tega bo pripadlo murašem? Nič. Ali bodo zaradi pomoči EU deležni kaj več pomoči, kakšnega dodatnega izobraževanja? Prav tako ne. V čem je torej razlika? Le v viru financiranja. Namesto da bi država aktivnosti v celoti financirala iz proračuna, bo del svojih stroškov pokrila s sredstvi EU.

Isti ukrepi tudi brez pomoči
"Za presežne delavce, ki jim je pomoč namenjena, se že izvajajo ukrepi na trgu dela, ki pripomorejo k iskanju novih zaposlitev in večji zaposljivosti teh delavcev (pomoč pri iskanju zaposlitve, pridobivanje dodatnih znanj, pomoč pri spodbujanju podjetništva in drugi, op. p.)," pravijo na ministrstvu za delo in socialo. Dodajajo, da aktivnosti ostajajo povsem enake, kot so bile zasnovane v vlogi: "Tudi če Evropski sklad za prilagoditev globalizaciji (ESPG) sploh ne bi obstajal, bi bili delavci deležni enake pomoči kot zdaj," potrdijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.