Slovenija
116 ogledov

Pomoč za družini pogrešanih alpinistov

Shanksgam PZS
Planinsko društvo Kamnik, katerega dva člana se nista vrnila domov iz nedavne odprave na Kitajskem, zbira denar v podporo družinam. Pisno slovo nemškega člana odprave.

Dnevi tečejo, člani Alpinističnega odseka PD Kamnik in GRS Kamnik, pa se še vedno težko soočamo z mislijo, da se naša dva člana, Aleš Holc in Peter Mežnar, ne bosta več vrnila z julijske raziskovalne odprave v kitajske gore nad dolino reke Shaksgam. Njuni življenji, življenji alpinističnih inštruktorjev in gorskih reševalcev, v veliki meri posvečeni goram in naravi, raziskovanju strmih sten, iskanju in utrjevanju vezi med ljudmi, nesebični pomoči drugim in razdajanju znanja mladim rodovom sta vplivali tako na prijatelje v AO Kamnik in v Društvu GRS Kamnik, kot na vse tiste, ki so z njima delili vrv ali bili kako drugače z njima povezani. Tako je zapisano na spletni strani Planinskega društva Kamnik, kjer najdemo tudi informacije glede nakazila v podporo družinam.

"Ostajata nepozabna"

Nekaj misli v spomin pogrešanih alpinistov je napisal tudi Christof Nettekoven, član odprave Shaksgam 2014.

"Vselej s hecom na svojih ustnicah sta znala uživati vse »dobre stvari« življenja, pa naj si je šlo za hladno pivo, ki smo ga popili skupaj med dolgim prevozom, ali naporen transport prtljage prek rek in prelazov na dostopu do baze. čas za smeh se je našel vedno, ne glede na težavnost posameznih etap. V baznem taboru se je pred Aleševim in Petrovim šotorom vedno vila dolga kača obiskovalcev...

...Na tej odpravi smo si delili vse. Ne zgolj salame, ki je bila namenjena proslavitvi osvojenega vrha in vajinega slovenskega gorskega sira, v tem času smo si delili svoja življenja...

...Zame ostaja ta odprava in čas, ki smo ga preživeli skupaj, predvsem pa vidva, kot Človeka in Prijatelja, nepozabna! Moje misli so z vama in vajinima družinama."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.