Slovenija
15 ogledov

Pomurska AC bo protestno zaprta

avtocesta_dianab290509 Žurnal24 main
Junija se obeta protestno zaprtje pomurske avtoceste. Združenju podizvajalcev zaključnih del se to zdi eno od zadnjih sredstev, da pridejo do svojega denarja.

Združenje izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu Slovenije je za 13. junij od 10. do 12. ure napovedalo dveurni protestni shod na območju avtocestnega (AC) priključka Lenart. "Protestni shod se bo izvajal na zaprtem delu vozišča – območje za AC-priključkom Lenart na voznih pasovih v smeri Lendava," so sporočili iz združenja, ki trdi, da "Dars, d. d., kot podjetje v državni lasti noče unovčiti bančnih garancij za poplačilo opravljenih del na pomurski avtocesti, čeprav bi jih glede na pogodbena določila in po mnenju ministra Križaniča morala."

"Vlada je na več sestankih zagotavljala skorajšnjo rešitev nastalega položaja, a do danes še ni nobenega napredka. Zato bodo podizvajalci z opozorilno zaporo poskušali uveljavljati izpolnjevanje pogodbenih določil. AC tudi nima uporabnega dovoljenja."

Podizvajalci pripravljajo tudi skupno tožbo proti Darsu in Družbi za državne ceste kot nadzornemu organu. Ker je bila avtocesta sofinancirana z evropskimi sredstvi, bodo vložili tudi prijavo na Evropsko komisijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.