Slovenija
53 ogledov

"Ponarejevalci diplom ne sodijo v DZ"

Alenka Koren Gomboc Mediaspeed.net
Predsednik DZ Virant je po razkritju SDS poslanke, da je ponaredila spričevalo, rekel, da ponarejevalci diplom ne sodijo v državni zbor. V SDS pričakujejo poslankino pojasnitev.

Potem ko je Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu potrdilo informacijo, da so zoper poslanko SDS Alenko Koren Gomboc pravnomočno zaključili kazenski postopek zaradi ponarejanja listin, je predsednik DZ Gregor Virant povedal, da ponarejevalci diplom ne sodijo v državni zbor.

Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu je potrdilo, da je leta 2007 obravnavalo poslanko SDS, je v četrtek poročala POP TV. Tedanjemu delodajalcu, banki SKB, je predložila ponarejeno spričevalo, kar je javno ves čas zanikala. Kazni se je izognila z nakazilom v korist javnega zavoda, tožilstvo pa je postopek zaključilo.

Koren Gobmočeva je za televizijo povedala, da tudi sama do ugotovitev tožilstva ni vedela, da ni opravljala šolanja, za katerega je delodajalcu prinesla listino. "Zato tudi ne vem, zakaj bi bilo sedaj kaj narobe," je odgovorila na vprašanje, ali meni, da bi morala odstopiti.

V SDS pričakujejo, da bo njihova poslanka sama pojasnila in odgovorila na očitke v zvezi s ponarejenim spričevalom.

Kdo vse je še ponarejal?

Poleg Koren Gomboceve je iz vrst SDS tudi Branko Marinič, prav tako iz SDS, ki je edini odstopil, ker je bil pravnomočno obsojen zaradi napeljevanja k ponarejanju listin. DeSUS je moral zapustiti Ivan Simčič. Iz Pozitivne Slovenije sta ponarejala dva poslanca - Borutu Ambrožiču so dokazali, da si je naziv magistra pridobil s prepisovanjem, Mitja Meršol pa je do diplome prišel s pomočjo svoje knjige.

Komentarjev 11
  • ennanova 10:23 19.januar 2013.

    Draga Evropejka, dragi Evropejec! V zadnjem času ste iz majhne, zakotne evropske državice Slovenije prejeli pravo poplavo pisem, ki so jih spisali “naši” politiki, nekakšni intelektualci in drugi “predstavniki” ljudstva. Na vas se, spoštovane državljanke, državljani in drugi prebivalci ...prikaži več evropskih držav, obračam kot čisto navaden državljan države,http://za-misli.si/kolumne/rok-kralj/739-draga-evropejka-dragi-evropejec

  • crvit 09:21 19.januar 2013.

    Majer a Alenka pogoltne

  • Lionel 22:56 18.januar 2013.

    Bebo.