Slovenija
6037 ogledov

Ponedeljkovi podatki: To kažejo zadnje številke!

Covid-19 Profimedia
Epidemija, kot kažejo podatki o TAN kodah, še naprej upada.

V ponedeljek je bilo po podatkih ministrstva za javno upravo izdanih 1707 TAN kod, kar pomeni, da bo za včeraj tudi približno toliko, verjetno nekoliko več potrjenih PCR testov.

Prejšnji ponedeljek je bilo izdanih 2189 TAN kod, torej več kot včeraj, kar pomeni, da epidemija še naprej pada. Na koncu je bilo sicer prejšnji ponedeljek potrjenih 2.484 pozitivnih PCR testov. 

Stanje epidemije v Sloveniji je sicer kljub padanju v zadnjih desetih dneh še vedno zelo resno. V bolnišnicah se zdravi 1.050 covidnih bolnikov, od tega jih je kar 266 v oddelkih za intenzivno nego, kar presega zdravstvene kapacitete. Zaradi epidemije pred vrati bolnišnic namreč ostanejo številni necovidni bolniki, ki niso življenjsko ogroženi.

Logarjeva: Prosimo, spoštujte ukrepe!

Vodja strokovne skupine za covid Mateja Logar je včeraj opozorila, da je zdravsteno osebje, ki dela na covidnih oddelkih izčrpano in prebivalce še enkrat pozvala k spoštovanju ukrepov.  "Število novih okužb v populaciji že nekaj časa sicer pada. Vendar ta trend še vedno ni niti najmanj pozitiven v intenzivnih enotah," opozarja Logarjeva.

Samo v ljubljanskem UKC imajo v intenzivni negi in intenzivni terapiji hospitaliziranih 92 bolnikov, od tega 77 na enoti za intenzivno terapijo. "To so številke, ki si jih nihče ne more predstavljati, dokler tega ne vidi v živo. Zavedati se moramo, da so to bolniki, ki  24 ur na dan potrebujejo prisotnost medicinskega osebja. Zavedati se moramo, da so to bolniki, ki bi brez sprejema v intenzivno nego in intenzivno terapijo v nekaj urah umrli," poudarja Logarjeva. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • rd2dmk2 08:46 07.december 2021.

    Logarca, če si slučajno včeraj bila dežurna in si moral skrbet non stop za pacinte, dej si v prbi priliki oglesj posnetek Tednika na RTV SLO 1..je en prispek o kako so že rekli zdravniki NEPREDVIDENEM dogodku.. žal mije sorodnikov. ...prikaži več žal mi je vseh idiotov, ki slepe verjameji zdravniški "stroki". kot sem jest razumel so človeka ubil, pa so na koncu se izmotal s komisijo da je šlo za par nesrečnih slučajev. stovnjak dohtar zamenja aorto za veno, pa cela ekipa nič ne opazi, gre dalje.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:09 07.december 2021.

    "Samo v ljubljanskem UKC imajo v intenzivni negi in intenzivni terapiji hospitaliziranih 92 bolnikov, od tega 77 na enoti za intenzivno terapijo. "To so številke, ki si jih nihče ne more predstavljati, dokler tega ne vidi v živo"............Če smem skromno ...prikaži več dodati, da ima ta isti UKC zaposlenih preko 5500 zaposlenih zdravnikov in zdravstvenega osebja...

  • PaPajapopi 07:52 07.december 2021.

    Prenehajte z covid histerijo ! ! ! Dosti vas imamo ! ! !