Slovenija
18 ogledov

Ponekod bo snežilo

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
V naslednjih dneh bo še hladno, temperature bodo ostale pod ničlo. Danes bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, ponekod bo občasno rahlo snežilo, na Obali pa rahlo deževalo.

V zahodni Sloveniji bo danes pretežno oblačno, ponekod bo naletaval sneg, predvidena količina padavin na Primorskem pa bo majhna, napovedujejo na agenciji za okolje. Še bo hladno, čez dan se bo temperatura povzpela od -1 do 4 stopinje Celzija, na primorskem do 6 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno, v večjem delu Slovenije bo občasno rahlo snežilo, po nižinah  Primorske pa rahlo deževalo. Zvečer bo začela pihati zmerna burja.

V petek bo v jugovzhodni Sloveniji še rahlo snežilo, drugod bo delno jasno in suho vreme. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V soboto bo na jugovzhodu pretežno oblačno in povečini suho, drugod pa bo precej jasno. Še bo pihala zmerna burja.

Nevarna mesta z napihanim snegom
V Julijskih Alpah je na 2500 metrih do okoli 360 centimetrov snega, na 1500 metrih pa do okoli 100 centimetrov. Drugod po naših gorah je na 1500 metrih okoli 20 centimetrov snega.

Površina je večinoma pokrita s skorjo, ki ponekod drži človeško težo. Na skorjasti podlagi je od 10 do 20 centimetrov suhega snega. Marsikje je novi sneg precej spihan, na bolj izpostavljenih mestih do stare, deloma poledenele podlage.

Nevarnost snežnih plazov je nad okoli 1500 metrov druge stopnje. Predvsem so nevarna mesta z napihanim snegom, ki je razmeroma slabo sprijet s podlago, opozarjajo na agenciji za okolje. Tam se lahko ob večji dodatni obremenitvi sproži snežni plaz. Drugod je nevarnost prve stopnje. Marsikje je snežna odeja trda in poledenela, zato obstaja nevarnost zdrsov. V četrtek bo občasno snežilo, a se zaradi manjše količine snega ne pričakuje, da bi se nevarnost snežnih plazov povečala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.