Slovenija
12 ogledov

Ponekod dež že preganja vročino

Ob slovenskem morju, ki se je v teh dneh ogrelo celo prek 30 stopinj Celzija, bo Žurnal24 main
Na jugu in zahodu države so prvi dočakali osvežitev, saj so nekatere predele Dolenjske, Notranjske in Severne Primorske že dosegle nevihte. Hujših vemenskih pojavov ni bilo

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo ponoči nevihte zajele večji del Slovenije. Lokalno so mogoči močnejši nalivi in tudi toča. Ta je že padala na severu države, a hujših padavin ni bilo. Ob morju se bodo nevihte pojavljale še tudi v nedeljo zjutraj in dopoldan, na Primorskem pa so možnio tudi močnejši sunki vetra. Če imate možnost, pred poškodbami še pravočasno zaščitite vrednejše stvari, kot so avtomobili, saj je izpostavljanje, medtem ko pada toča, lahko zelo nevarno.

Na tej povezavi sproti spremljajte možnost pojavljanje toče.

Vse o vremenu na našem portalu www.vreme.net.

Nedelja bo tako nekoliko bolj sveža kot zadnjih sedem dni. Temperature se bodo čez dan gibale pri okoli 28 stopinjah Celzija.

V začetku prihodnjega tedna pa bodo temperature spet začele rasti do tridesetih stopinj, a na srečo ne bo tako vroče kot zadnje dni.

Nikar ne kurite v naravi
Trenutno je po večjem delu države še vedno razglašena največja, peta stopnja požarne ogroženosti. To pomeni, da je vzrok za nastanek požara lahko že iskra, požar se pojavi takoj, širjenje pa je zelo hitro. Kontrola požara je izjemno težka, za gašenje požara je potrebno vložiti izredno velike napore in vsa razpoložljiva sredstva, opozarjajo na Arsu.

Kako se ubraniti pred vročino?
1. Soncu se izogibajte med 10. in 17. uro.

2. Uporabljajte klobuk, očala ali kapo.

3. Pijte dovolj tekočine (vsaj 2,5 litra vode).

4. Ne pijte gaziranih pijač in alkohola.

5. Jejte sadje, zelenjavo, ribe.

6. Zapirajte okna in vrata, uporabljajte zavese.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.