Slovenija
4460 ogledov

Ponekod po državi že sneži, še več snega bo v prihodnjih dneh

Sneženje
1/2
PIC
Za četrtek napovedujejo sneg po vsej državi, razen na Primorskem.

Ponekod so se prebivalci in prebivalke Slovenije se zbudili v belo jutro. Vremenski spletni portal Neurje.si poroča, da marsikje v vzhodni Sloveniji občasno sneži. "Zaradi nizkih temperatur se sneg hitro oprijema tal," poročajo pri Neurje.si. "Piha severovzhodnik, ki povečuje občutek mraza. Medtem je v zahodni Sloveniji pretežno jasno."

Zaradi zdrsa tovornega vozila je po podatkih prometno-informacijskega centra promet na cesti Novo mesto - Metlika, preko prelaza Vahta urejen izmenično enosmerno.

"Ponekod na Kočevskem, Dolenjskem in Štajerskem je zaradi sneženja obvezna zimska oprema," poročajo pri PIC. "Zaradi snega na Hrvaškem je preko mejnega prehoda Babno Polje prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike."

Sneženje | Avtor: PIC PIC

Sneg tudi na hrvaški obali

O sneženju poročajo tudi s hrvaške obale. "Ob Jadranu piha burja, ki na izpostavljenih mestih presega hitrost 100 kilometrov na uro. Ponekod v Kvarnerju in Dalmaciji občasno sneži tudi na obali," pišejo pri Nurje.si, kjer objavljajo spodnjo fotografijo iz Cerknice, ki je nastala danes zjutraj.

Agencija za okolje za danes na zahodu napoveduje deloma jasno vreme, na vzhodu pa bo rahlo snežilo. "Jutri bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo snežilo," pišejo pri Arsu. 

V zahodni Sloveniji bo deloma jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. "Predvsem v vzhodnih in jugovzhodnih krajih bo občasno rahlo snežilo," pišejo pri Arsu. "Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od nič do pet, na Primorskem do 10 stopinj Celzija."

V četrtek sneženje po vsej državi

Jutri bo pretežno oblačno, le na Primorskem občasno delno jasno. "Predvsem v vzhodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo," napovedujejo pri Arsu. "Še bo vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem okoli osem stopinj Celzija."

OPOZORILO

Predvsem v Vipavski dolini lahko najmočnejši sunki burje občasno dosežejo hitrost okoli 100 kilometrov na uro.

V četrtek bo oblačno. "Na Primorskem bo povečini suho, še bo pihala zmerna do močna burja," pišejo pri Arsu. "Drugod bo sprva snežilo, popoldne pa bo sneg po nižinah začel prehajati v dež."

V petek bo dež v notranjosti postopno ponehal, burja na Primorskem bo slabela.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad severovzhodno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka, nad južnim Jadranom pa plitvo ciklonsko območje," razlagajo pri Arsu. "Od severovzhoda priteka k nam mrzel in postopno vse bolj vlažen zrak."

Od 27.marca do 1. aprila

V petek bomo pod vpliv ciklonskega območja, ki se bo zadrževalo nad osrednjim Sredozemljem in južnim Balkanom. "Za vikend bo nad nami šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek oslabelo," pišejo pri Arsu. "Od vzhoda bo postopno začel dotekati toplejši zrak. Ob koncu obdobja bo predvidoma nad zahodnim Sredozemljem nastalo ciklonsko območje, ki bo lahko vplivalo tudi na vreme pri nas."

V petek kaže na večinoma oblačno vreme, padavine niso izključene. "Topleje bo, jutranje temperature bodo okrog pet, popoldanske pa okrog 10 stopinj Celzija," še napovedujejo pri Arsu. "V soboto in nedeljo se verjetnost za padavine pomanjša, ob koncu obdobja pa nekoliko poveča."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.