Slovenija
131339 ogledov

Ponekod po Sloveniji močno sneži: V teh krajih je snega že krepko preko metra

Sneg
1/3
Profimedia
Ponekod po Sloveniji je prava zimska idila. Kar malce vam zavidamo!

"V Zgornjesavski dolini danes spet močno sneži. Vsi, ki se zaradi omejitev gibanja ne moremo naužiti te krasne zimske idile, lahko sliko v živo iz Kranjske Gore spremljamo preko spletnih kamer. Snežna odeja je marsikje debela že krepko preko enega metra," sporočajo vremenoslovci portala neurje.si.

V alpskih dolinah in v višje ležečih krajih se bo snežna odeja ponovno močno odebelila. Predvsem na območju Julijskih Alp in po višjih vrhovih Kamniško-Savinjskih Alp ter Karavank lahko do nedelje zapade preko 50 cm novega snega, še napovedujejo. Po Alpskih dolinah na severozahodu Slovenije bo do nedelje zapadlo od 20 do 40 cm novega snega, malo višje pa bo snega hitro še več.  

V višje ležečih krajih Notranjske bo do nedelje zapadlo od 10 do 40 cm novega snega. Na Pohorju pričakujemo do 20 cm novega snega. 

Razlika v debelini snežne odeje se bo z nadmorsko višino hitro spreminjala. Prav zaradi tega karte ne gre zarisati natančneje. Prav tako bo veliko vlogo odigrala intenziteta padavin. Možna so odstopanja.  

Komentarjev 1
  • rospioti 10:35 04.januar 2021.

    www︎.︎Magenot︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks