Slovenija
16 ogledov

Ponekod še vedno dovolj le iskrica

Ogenj je zajel okoli 700 hektarjev veliko območje, ki je domnevno posejano z min Žurnal24 main
Uprava za zaščito in reševanje je za Primorsko preklicala veliko požarno ogroženost. Še vedno velika nevarnost požarov na Štajerskem, Koroškem, Dolenjskem in v Beli krajini.

Na širšem Štajerskem, Koroškem, Dolenjskem in v Beli krajini še vedno velja zelo visoka stopnja požarne ogroženosti. Tam je še vedno dovolj le iskrica, ki lahko povzroči požar večjih razsežnosti.

Primorska, kjer so na povelje Uprave RS za zaščito in reševanje od četrtka celo nadzirali teren, da ne bi kdo kuril v naravi ali odvrgel cigaretnega ogorka, pa si lahko oddahne. Blagodejni dež je dobro namočil tla, tako da ni več nevarnosti za požar. Prav tako nevarnosti ni na Krasu, Goriškem in v Prekmurju. Za osrednjo Slovenijo in Gorenjsko pa velja majhna požarna ogroženost. To pomeni, da lahko požar povzroči le dolgotrajni ogenj v naravi, denimo kurjenje pred šotorom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.