Slovenija
27 ogledov

Ponekod spet sneži

Že v nedeljo bomo lahko okusili pravi zimski mraz, znova bo pritisnil v drugi po Žurnal24 main
Novo sneženje že ovira promet ponekod po državi. Prometni kaos v Mariboru. Otroci v osnovni šoli Žetale pa so ostali brez prevoza.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra (PIC), ponekod na Štajerskem, Dolenjskem, Gorenjskem in Koroškem je zaradi sneženja že oviran promet.

Po poročanju naše bralke iz Maribora vožnjo na tamkajšnjem območju  zelo ovira poledica, na cestah pa je že dva centimetra snega. "Kljub temu je na cestah veliko plužnih ekip, ki se trudijo očistiti ceste, a zaradi dnevne konice nastajajo zastoji," je še dejala bralka.

Druga bralka pa je sporočila, da v centru Maribora vlada pravi prometni kaos. "V centru Maribora vse stoji".

"Sami pridite po otroke"
Da so razmere na cestah na Štajerskem zelo slabe pa priča tudi poročanje našega ogorčenega bralca iz Žetal. Dejal je namreč, da imajo otroci tamkajšnje osnovne šole organiziran šolski prevoz, a kot mu je povedal sosed, so iz šole staršem sporočili, da jih avtobus danes ne bo pripeljal domov, ampak da morajo sami priti ponje. 

V omenjeni šoli za komentar niso bili dosegljivi. Kot smo izvedeli, so uslužbenci šolo zapustili okrog tretje ure popoldne.

Zdrsi vozil

Zaradi zdrsa tovornega vozila poteka promet izmenično na glavni cesti Arja vas - Velenje pri Črnovi, zato na odseku že nastajajo zastoji v obe smeri.

Zaradi snega na cestišču in zimskih razmer velja prepoved za: priklopnike in polpriklopnike na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič; tovorna vozila na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje.

Prihodnji teden bo stisnila zima

Snežiti je tako začelo precej prej, kot so še zjutraj napovedovali vremenoslovci. Meja sneženja se bo tako do noči že spustila do nižin,  deževalo bo le na Primorskem. Jutri bo občasno še snežilo, na Primorskem pa deževalo, dnevne temperature pa bodo nad ničlo.

Podobno vreme se bo nadaljevalo še v soboto dopoldne, popoldne pa se bo od SZ že zjasnilo.

Po mrzli nedelji topli in mokri dnevi
Noč na nedeljo bo zelo mrzla, temperature bodo padle tudi na -10 stopinj Celzija, opozarja Brane Gregorčič z Arsa, a nadaljuje, da bodo že v nedeljo čez dan oblaki znova prekrili sonce. Padavine, sprva kot sneg, nato pa kot dež, bodo v ponedeljek zajele vso državo, meja sneženja bo čez dan visoko, nad 1.500 metrov.

Odjuga, pospremljena z občasnimi padavinami, bo trajala do četrtka, ko se bodo temperature znova spustile in bo pritisnil zimski mraz.

Napoveduje se zimsko vreme
Naslednji vikend bo po prvih napovedih vladalo lepo zimsko vreme, jutranje temperature bodo med -5 in -10, čez dan pa se bodo v notranjosti države gibale le okoli ničle, medtem ko bo na Primorskem topleje.

Opozorilo
Ob morju bo jutri zjutraj visoka plima, morje se bo razlilo. Umaknite dragocenejše premoženje na varno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.