Slovenija
6117 ogledov

Ponekod močno sneži, nekatere ceste so že zasnežene

promet sneg ceste črna na koroškem
1/4
PrtScr Promet.si
Najbolj sneži na Gorenjskem in Koroškem, na primorki pričakujejo do 15 centimetrov snega.

Severni del države je že zajelo močno sneženje, sneženje se širi proti osrednji Sloveniji in Severni Primorski. 

"Zaradi močnega sneženja na Koroškem, Gorenjskem in Severno Primorskem območju, se sneg že oprijema vozišča," opozarjajo pri Prometno-informacijskem centru, kjer svetujejo, da se na pot odpravite prej kot običajno, vozite previdno ter vožnjo prilagodite razmeram na cestah.  

V Ljubljani je zaradi prometne nesreče pri brvi čez Grubarjev prehod zaprta Hradeckega cesta.

Zastoji in zaprte ceste

Zastoji nastajajo na gorenjski avtocesti med Brnikom in Ljubljano, na cesti Logatec - avtocestni priključek Logatec, na cestah Trzin - Ljubljana in Medvode - Ljubljana.

Na ljubljanski obvoznici so zastoji na odsekih Kozarje, Koseze, Bežigrad, Malence, Bizovik, Zadobrova  in Nove jarše.

Zaprta je cesta Kranjska Gora - Vršič - Trenta in prelaz Vršič. Na prelazih Predel, Korensko sedlo, Ljubelj in Jezersko je obvezna uporaba verig. Na cesti Slovenj Gradec - Velenje je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 ton. Na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh je promet prepovedan za priklopnike in polpriklopnike.

Na pot obvezno z zimsko opremo

Dars opozarja, da se na pot odpravite nekoliko prej in samo s predpisano zimsko opremo.

Avstrija, sneg Nova napoved Slovenija Kako bo pa prihodnji teden?

Ker sneži ravno v času jutranje prometne konice, pri Arsu opozarjajo, da bodo vozne razmere marsikje otežene in se bo promet odvijal počasneje. "Na Postojnskem bo vozne razmere poslabšala tudi burja," navajajo pri Arsu. "Popoldne večjih težav ne bo."

Največ snega na Gorenjskem in Koroškem

Po napovedih Arsa lahko na Gorenjskem in Koroškem zapade od pet do 20 centimetrov snega, v Osrednji Sloveniji od pet do 15 centimetrov snega, na vzhodu pa nekaj manj. "Največ snega pričakujemo v višjih legah Gorenjske in Notranjske, do okoli 25 centimetrov, v Prekmurju pa le do okoli pet centimetrov," pišejo pri Arsu. "Ob sneženju se bo hladilo, a temperatura se po nižinah v času sneženja večinoma ne bo spustila pod ničlo, zato bo sneg moker, kar ne govori v prid debelejši snežni odeji. Višje bo seveda zaradi nižje temperature drugače."

Sneg Vreme Slovenija Zapadlo bo do pol metra snega, kje ga bo največ?

Lahko pričakujemo težave na primorki?

Na območju primorske avtoceste lahko po navedbah STA zapade v povprečju od deset do 15 centimetrov snega.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.