Slovenija
4829 ogledov

Ponoči bo meja sneženja precej nizko, kakšno bo vreme za vikend?

Sneg
Še naprej nas čaka aprilsko vreme. Postopno bo spet topleje.

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačnovreme z občasnim dežjem, ki bo popoldne slabel in ponekod ponehal. "Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 14 stopinj Celzija."

Ponoči se bodo padavine predvsem v južnih krajih nekoliko okrepile, proti jutru se bo meja sneženja spustila do okoli 600 metrov nadmorske višine, v južni Sloveniji lahko tudi nižje. "Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 8 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arsu.

Jutri bo na Primorskem in v severni Sloveniji večinoma suho, na Primorskem bo pihala šibka burja. "Drugod bodo občasne padavine, meja sneženja se bo čez dan spet dvigala," pravijo pri Arsu. "Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 13 stopinj Celzija."

Za vikend občasno manjše padavine

V soboto bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno in suho, pihala bo večinoma šibka burja. "Drugod bo pretežno oblačno, ponekod bodo občasno manjše padavine," napovedujejo pri Arsu. "V nedeljo bo vreme podobno, tudi na Primorskem bodo možne manjše padavine."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Nad severnim Sredozemljem in Balkanom je območje nizkega zračnega tlaka. "Hladna fronta je dosegla Alpe," razlagajo pri Arsu. "S šibkim vzhodnikom k nam priteka zelo vlažen zrak."

V prihodnjem tednu bodo naši kraji na obrobju obsežnega območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno in severno Evropo.

V nedeljo bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne so še možne krajevne padavine. "Nato bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo," še napovedujejo pri Arsu. "Proti koncu tedna se bo znova povečala možnost ploh."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.