Slovenija
66 ogledov

Ponoči bodite pozorni na velikana

Tovor je varno prispel na cilj. (Foto: Dona Pavlovič)
1/3
Žurnal24 main
368 ton težka kompozicija, ki prevaža ohišje statičnega generatorja za Jedrsko elektrarno Krško in je prepotovala že dobršen del države, je ponoči prečkala prestolnico.

Velikan je najprej na Viški cesti prečkal železniško progo, nato pa pot nadaljeval po Tržaški cesti do Zaloške ceste, od koder je odpotoval proti vzhodni obvoznici in nato proti Krašnji. Kompozicija, dolga 68 metrov, široka 6 metrov in visoka pet metrov, sicer potuje s hitrostjo 20 kilometrov na uro in ne prevaža nevarnih snovi.

Nadaljevanje poti
V noči s petka na soboto bo tovor, ki sicer potuje samo med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj, nadaljeval pot proti Krašnji. Na prometno-informacijskem centru zato opozarjajo, da bo oviran promet na relaciji Trojane–Vransko–Žalec–Celje–Štore. S sobote na nedeljo bo motena relacija Štore–Šmarje pri Jelšah–Podčetrtek–Prelasko, z nedelje na ponedeljek pa Prelasko–Bizeljsko–Župelevec–Artiče–Krško.

Po načrtih naj bi se prevoz večinoma ustavil že pred 3. uro ponoči. Med prevozom po avtocestah bodo te zaprte, po glavnih in regionalnih cestah pa so možne občasne zapore krajših odsekov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.