Slovenija
23 ogledov

Ponoči bodo delali za finale

Odgovorni pričakujejo, da bo dvorana danes že imela uporabno dovoljenje. (Foto: Žurnal24 main
Dvorana Podmežakla. Zaradi zasilnih luči in zračenja brez dovoljenja.
Izgubljeno – najdeno. Dvorano je v začetku marca zaprla gradbena inšpekcija, saj naj ne bi imela uporabnega dovoljenja. Kot so pojasnili na Občini Jesenice, so uporabno dovoljenje za drsalno površino in tribune iz leta 1966 našli v kranjskem arhivu. Vzhodni prizidek dovoljenja še nima.

Jesenice. Zaradi pomanjkljivosti, odkritih pri tehničnem pregledu, jeseniška upravna enota včeraj ni izdala uporabnega dovoljenja za stari del hokejske dvorane Podmežakla. Problematična sta prezračevanje dveh manjših prostorov in zasilna razsvetljava za primer izpada električne energije, pojasnjujejo na jeseniški občini. “Delali bomo vso noč. Ponoči bodo električarji namestili 51 zasilnih luči, problematična prostora pa bomo izvzeli iz uporabe, saj za delovanje dvorane nista potrebna. Gre za manjši fitnes in dvorano za namizni tenis,” pove Božena Ronner, svetovalka jeseniškega župana.

Pričakujemo, da bodo pregled opravili in da ne bodo odkrili večjih nepravilnosti.
Zoran Kramar, direktor zavoda za šport, pred tehničnim pregledom
Dovoljenje pred tekmo
Rok za odpravo pomanjkljivosti je sicer 60 dni. Vnovični tehnični pregled ni potreben, temveč le nadzor po odpravi pomanjkljivosti. Na občini zagotavljajo, da bodo do danes odpravili vse napake in opravili tudi nadzor, nato pa pridobili uporabno dovoljenje. Le tako bo namreč mogoče zvečer organizirati tekmo finala državnega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.