Slovenija
53641 ogledov

Ponoči prihaja sneg, znana je meja sneženja

Vožnja pozimi sneg sneženje
Vremenska napoved: dele Slovenije bo v prihodnjih dneh pobelil sneg. Znana je meja sneženja, možne so tudi snežne plohe.

Zvečer in ponoči bo še spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe, ki bodo pogostejše v severnih in zahodnih krajih. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 metrov. Jutranje temperature bodo od -1 do 4, na Goriškem in ob morju okoli 6 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. 

V petek bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo rahle krajevne padavine, ki bodo verjetnejše v zahodnih krajih. Meja sneženja bo med 500 in 800 metrov nad morjem. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Možne manjše snežne plohe

Vremenoslovci portala Neurje.si pa dodajajo, da bo meja sneženja tokrat zaradi nekoliko hladnejšega zraka v nižjih plasteh ozračja relativno nizko – med 500 in 700 m nadmorske višine. V soboto se bo nato ta meja hitro dvignila. "Tekom današnjega večera ali jutrišnjega dne lahko tako ponekod po državi na tej meji pričakujemo manjše snežne plohe, ki pa bodo bolj "za dušo" ljubiteljev zime (ne pričakujte kakšne snežne odeje)," so opozorili.

Sobota oblačna, nedelja deževna

V soboto bo pretežno oblačno, rahle padavine se bodo od zahoda prehodno razširile nad večji del države. Popoldne bo dež oslabel in marsikje ponehal. Meja sneženja bo sprva na nadmorski višini okoli 800 metrov, čez dan pa se bo dvigovala. V nedeljo bo dež od zahoda zajel vso Slovenijo. Ob morju bo pihal jugo, piše na Arsovi spletni strani. 

Vremenska slika: od severovzhoda se območju Alp bliža višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, ki bo nekoliko vplivalo tudi na vreme pri nas. Od severovzhoda doteka hladnejši in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo precej oblačno, predvsem na območju Alp se bodo pojavljale plohe. Ob severnem Jadranu bo še pihala šibka burja. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, tu in tam bodo občasno rahle padavine. Ob severnem Jadranu bo zapihal šibak jugo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Carnistella 23:57 07.marec 2024.

    ~ Vroča dekleta čakajo na vas na ----- Top25.fun

  • nikica 21:19 07.marec 2024.

    Samo idiot lahko še vlaga dnar v slovenska smučišča ker so obsojena na propad, naj se preorjentirajo na poletni turizem in zimo naj kr pozabijo.

  • Facja 17:57 07.marec 2024.

    Evo Kranska gora je rešena...Resen pomislek glede prihodnosti Kanina: če mislijo karkoli vlagati v nove žičnice, morajo istočasno poskrbeti za umetno zasneževanje. Zim, ko je imel Kanin 4 metre naravnega snega, ne bo več. Torej, preden se lokalci iz Bovca ...prikaži več zaletijo v investicijo z našim denarjem, naj najprej razčistijo z ZRSVN, da bodo lahko zasneževali, drugače je denar preč vržen.