Slovenija
44 ogledov

Ponoči zagorelo v Portorožu

(Foto: bralec Patrick)
1/8
Žurnal24 main
Okoli polnoči je zagorelo v zapuščenem hotelu Vila Virginija v Portorožu. Gasilci so še vedno na terenu.
Poglejte si fotografije požara in video

22 gasilcem iz Kopra, Pirana in Sečovelj je požar uspelo omejiti, vendar je okoli deset gasilcev še vedno na terenu. "Gasilci odstranjujejo ruševine, saj je 80 kvadratnih metrov strehe popolnoma uničene," je povedal poveljnik Gasilske brigade Koper Denis Glavina. Pogorelo je tudi celotno četrto in peto nadstropje ter notranje stopnišče. Policisti so ponoči zaprli promet na cesti Obala in izselili ljudi iz sosednje hiše, ki je bila najbližje goreči stavbi. Vzrok požara še ni znan, obstajajo pa neuradne domneve, da bi ga lahko poročil brezdomec, ki se je domnevno ponoči pred mrazom umaknil v stavbi. Policisti še opravljajo ogled kraja dogodka in zbirajo informacije. Pogorelo stavbo si je po naših informacijah ogledal tudi lastnik hotela Marino Belac.

To ni prvič, da je gorelo v zapuščeni stavbi enega prvih portoroških hotelov, ki so ga odprli pred prvo svetovno vojno. Gasilci so požar v šestnadstropni stavbi gasili že leta 2007.

Portoroška sramota
Vila je bila že pred požarom tako dotrajana, da je po mnenju strokovnjakov ni bilo več mogoče obnoviti, ampak bi jo bilo potrebno porušiti in na mestu zgraditi nov objekt. Portoroško podjetje Aurora, katerega lastnik je Belac, je leta 1994 poslopje kupilo od Hotelov Palace, da bi v njem zgradilo zasebna stanovanja in poslovne lokale, a je bilo to v nasprotju s prostorskimi akti, ki na tem prostoru predvidevajo turistično nastanitveni objekt. "Poleg tega so v podjetju Aurora želeli ohraniti sedanjo višino stavbe, medtem ko prostorski akt predvideva nižjo in širšo stavbo," je pojasnila Barbara Žalac iz piranske občine. Mestni svetniki so predlogu podjetja za spremembo zazidalnega načrta nasprotovali, prav tako okoliški prebivalci, in do sprememb ni prišlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.