Slovenija
23 ogledov

'Ponosen sem, da sem gej'

1/2
Žurnal24 main
"Svoj obraz bi pokazal javnosti, a na željo staršev tega ne bom naredil." Homoseksualnost je v Sloveniji še vedno "greh", pravi naš sogovornik.

Začenja se teden parade ponosa, ki naj bi zrušil predsodke do lezbijk, gejev, transspolnih in interseksulanih ljudi. To bo že deveta parada pri nas, a predsodki ostajajo, ugotavlja naš sogovornik, ki ne želi biti imenovan.

"Starši so novico, da sem gej slabo sprejeli,“ pravi. Na njihovo željo se tudi ni pripravljen pred celotno Slovenijo izreči za geja, je pa o svoji spolni usmerjenosti spregovoril s prijatelji: "Nekateri so to sprejeli povsem normalno, drugi ne.“

Čeprav je že bil deležen žaljivk, kazanja s prstom nanj in njegovega partnerja ter groženj, je ponosen, da je gej.

Teden ponosa
Ravno zaradi vse več nestrpnosti in napadov na istospolno usmerjene pri nas in po svetu, letos ne bo le enodnevne parade ponosa, ampak bodo prireditve potekale sedem dni.

Organizatorji so pripravili številne okrogle mize, kulturne dogodke in tudi dobrodelno dražbo, na kateri bodo zbirali sredstva za programe, ki so namenjeni osveščanju o virusu HIV in drugih spolno prenosljivih boleznih.

Vrhunec bo dogajanje doseglo 27. junija z zdaj že tradicionalno parado ponosa na ljubljanskih ulicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.