Slovenija
28 ogledov

Ponosni na že tretji skupni projekt

Več muzejev iz naše regije že skoraj deset let uspešno sodeluje. Razstava Krajin Žurnal24 main
Umetnost. Od petka bo v Dolenjskem muzeju na ogled razstava Krajina iz muzejskih depojev.

“Desetletno sodelovanje različnih muzejskih inštitucij na strokovnem in poslovnem področju je edino tovrstno sodelovanje v Sloveniji. Samo želimo si lahko, da bi v prihodnjih desetih letih dobili posnemovalce, čeprav bo to težko,” pravi Zdenko Picelj, direktor Dolenjskega muzeja.

Skupaj z Belokranjskim muzejem Metlika, Pokrajinskim muzejem Kočevje, Posavskim muzejem Brežice in Galerijo Božidar Jakac iz Kostanjevice na Krki so pripravili še tretji skupni projekt – razstavo z naslovom Krajina iz muzejskih depojev.

“Želim si, da bi ta skupni projekt spodbudil razmišljanja o preživetju našega planeta,” je izpostavil Bojan Božič iz Galerije Božidar Jakac, ki je bila nosilec projekta, vodil pa ga je kustos Goran Milovanovič. “Na ogled smo postavili 55 likovnih del, s katerimi vam predstavljamo celotno območje, za katerega so pristojne naše ustanove.”

Izdali so tudi katalog in pripravili koledar ter serijo voščilnic. “Razstavo v petek premierno odpiramo v Dolenjskem muzeju, v prihodnjem letu pa bo postavljena še v preostalih sodelujočih ustanovah,” je dodal Picelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.