Slovenija
23 ogledov

Ponovitev volitev

ŠOUL za zdaj vodi tehnično predsedstvo Aljoše Krdžića (desno), predsednik študen Žurnal24 main
ŠOUL. Na dveh fakultetah bodo volitve ponovili. Razpis za predsednika zunaj.

Senat Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOUL) je odločil, da bo treba volitve, ki so bile 26. in 27. oktobra, na dveh fakultetah ponoviti. To pa se ne bo nujno zgodilo, saj se bodo zmagovalci volitev (Nova alternativna študentska iniciativa oziroma N.A.Š.I.) na teh dveh fakultetah na odločitev verjetno pritožili. O pritožbi bo nato odločalo razsodišče ŠOUL, morebitna ponovitev volitev pa bi lahko bila februarja.

Sprva sedem pritožb
Senat ŠOUL je v zvezi z volitvami obravnaval sedem pritožb na šestih fakultetah. Na fakulteti za državne in evropske študije ter fakulteti za upravo bi po odločitvi senata morali volitve ponoviti.

Marko Hozjan, predsednik N.A.Š.I., pravi, da se bodo na odločitev pritožili, ker ni šlo za hujše kršitve volilnih pravil. Dodaja, da bi N.A.Š.I. v študentskem zboru večino dobili, tudi če na omenjenih fakultetah ne bi dobili svojih predstavnikov v študentski zbor. Če se bodo N.A.Š.I. pritožili, bo treba najprej počakati na odločitev razsodišča, kar lahko postopke zavleče tudi za en mesec.

Včeraj so v ŠOUL objavili kandidacijski postopek za predsednika organizacije in uradne rezultate volitev. Zaradi tehničnih težav na spletni strani celotni rezultati do zaključka redakcije sicer niso bili dostopni, rok za prijavo kandidatov za predsednika pa je 30. november.

Celo grožnje
Na prvi od dveh sej, na katerih je senat odločal o pritožbah v zvezi z volitvami, sta neznana moška senatorjem celo grozila, zaradi česar je bila seja 8. novembra prekinjena, o dogodku pa so obvestili tudi policijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.