Slovenija
56 ogledov

Ponovljen razpis za štipendije za deficitarne poklice

Vrsta bralka
Javni sklad za štipendije bo jutri objavil nov razpis za štipendije v deficitarnih poklicih. Hkrati bo objavljena vloga, ki pa jo bo mogoče oddati šele naslednji petek. Dijaki prvih letnikov ne bodo imeli prednosti.

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije bo jutri objavil nov razpis za štipendije za deficitarne poklice. Gre za ponovljeni razpis, prvič so ga zaradi nedelovanja spletne strani, morali ponoviti. 

Vloge, oddane pred rokom, bodo zavrgli

Razpis bo objavljen na spletni strani javnega sklada za razvoj kadrov in štipendije in na portalu e-Uprava. Hkrati z razpisom bo objavljena tudi vloga. Da bi se izognili težavam, na katere so naleteli ob prvem razpisu, bo med objavo objave vlog in oddajo teh poteklo sedem dni. Vloge bo tako možno vložiti šele v petek, 11. septembra od 9. ure dalje. Vloge, oddane pred začetkom roka za oddajo vlog, bodo zavržene.

Dijaki prvega letnega v razpisu ne bodo imeli prednosti, kot je bilo sprva najavljeno. Razpis bo odprt za vse dijake, ki se šolajo za poklice, opredeljene kot deficitarne, ne glede na letnik. Na voljo je 1,2 milijona evrov, torej tisoč štipendij, ki mesečno znašajo sto evrov.

Kriteriji za istočasno oddane vloge

K vlogi bo potrebno priložiti fotokopijo spričevala letošnjega šolskega leta. Vlagatelji, ki bodo izpolnjevale pogoje razpisa, bodo za štipendiranje izbrani po vrstnem redu prispelih popolnih vlog, glede na datum in uro vložitve posamezne popolne vloge, do porabe sredstev. Če bo istočasno (na isti dan in ob isti uri) prispelo več popolnih vlog in bo njihova skupna vrednost presegala še razpoložljiva sredstva tega razpisa, bodo odločali naslednji kriteriji:

- vpis v nižji letnik izobraževalnega programa,
- višja povprečna ocena v predhodnem šolskem letu,
- višja povprečna ocena izbirnih predmetov v zaključnem razredu osnovne šole, če vlagatelj letos
prvič prehaja na srednješolsko izobraževanje, sicer pa višja povprečna ocena strokovnih predmetov.

Štipendijo za deficitarne poklice je možno združevati z nekaterimi štipendijami (državno, Zoisovo štipendijo itd), ni pa združljiva s kadrovsko štipendijo.

Prijava na razpis bo možna od petka, 11. 9. 2015, od 9. ure dalje do porabe sredstev oz. najdlje do vključno ponedeljka, 21. 9. 2015. Vlagatelji lahko vlogo oddajo osebno na sedežu sklada (Dunajska 22, Ljubljana) ali priporočeno po pošti.

PREBERITE ŠE:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.