Slovenija
10 ogledov

Ponovno štetje v štirih občinah

Ponovno štetje glasov po drugem krogu volitev bo poleg občine Mirna Peč potrebno tudi v občinah Trbovlje, Grosuplje in Kanal ob Soči.

Poleg občine Mirna Peč, kjer sta oba kandidata prejela po 806 glasov in je eden izmed njiju že vložil pritožbo, drugi pa jo je pa napovedal, bodo glasovnice znova preštevali v občini Trbovlje.

Mirna Peč
"Glede na to, da je gospod Lah že oddal pritožbo, je na nek način že zadoščeno temu, da se določene stvari še enkrat pregledajo,
" je na vprašanje, ali se bo na rezultat volitev pritožil, povedal Leopold Pungerčar. "Oddali bomo pritožbo, ne vem še v kakšnem obsegu," je napovedal. Več v članku Županu sumljiva neveljavna glasovnica.

Pet glasov razlike
Tam se je včerajšnjega drugega kroga udeležilo 6133 volilnih upravičencev. Veljavno glasovnico je oddalo 6108 posameznikov. Viliju Trevnu (SD in LDS) so namenili 3032 glasov ali 50,04 odstotka; dosedanjemu podžupanu Mitji Rozini (SNS) pa 3027 oziroma 49,96 odstotka.

Po pošti je prispelo 49 glasov, od tega 25 za Trevna, so nam povedali na občinski volilni komisiji in dodali, da je bila vložena zahteva za ponovno štetje glasov.

"Glasovnice bomo prešteli že danes, najverjetneje pa bodo dokončni rezultati znani jutri zjutraj," so še pojasnili. Za zdaj niso naleteli na nikakršne morebitne nepravilnosti.

Še enkrat bodo glasovnice šteli tudi v dolenjski občini Grosuplje in v Kanalu ob Soči na Primorskem. 

V obeh občinah je razlika med protikandidatoma sicer večja kot v Trbovljah: Peter Verlič (SDS) je v Grosuplju prejel 3223 glasov oziroma 50,49 odstotka; Iztok Vrhovec pa 3161 oziroma 49,51 odstotka.

V Kanalu ob Sočije kandidat SLS in dosedanji župan Andrej Mafi prejel 1419 glasov oziroma 50,25 odstotka, skupni protikandidat DeSUSa in SD David Valentinčič pa le 14 glasov manj oziroma 49,75 odstotka.

Vodja volilnega štaba Davida Valentinčiča Vanda Colja je za STA povedala, da domnevajo, da je prišlo do določenih nepravilnosti na predčasnem glasovanju, zato so že vložili ugovor in zahtevali ponovno štetje glasovnic.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.