Slovenija
34 ogledov

Ponudbe izjemno nizke

Družba Turizem Kras bo skladno s koncesijsko pogodbo še 18 let upravljala z našo Žurnal24 main
Opolnoči se izteče rok za oddajo zavezujočih ponudb za nakup družbe Turizem Kras. Med ponudniki ne bo družb Venus Trade iz Rakeka, sežanskega Jadrana in Turizma Primorske.

V Turizmu Primorske, ki ga je prav zato ustanovila skupina sežanskih podjetnikov, so se odločili, da zavezujoče ponudbe ne bodo oddali. Glede na informacije, ki so jih pridobili med skrbnim pregledom in po opravljenih razgovorih v zadnjih dneh, je namreč postalo očitno, da bodo ponudbe sorazmerno zelo nizke, okoli šest milijonov evrov.

"V takih okoliščinah je vprašljivo, če se bo prodajalec dejansko odločil za prodajo. Glede na razpisane pogoje prodaje ima podjetje Istrabenz Hoteli kot prodajalec namreč tudi možnost, da se odloči, da prodaje sploh ne bo,"
je povedal predstavnik sežanskih podjetnikov Edi Fabjan.

Naložba le ni tako zanimiva
"Po drugi strani se je nekaj investitorjev iz naše skupine odločilo, da ne sodeluje v nadaljnjih postopkih, delno zaradi vpletanja politike, delno pa zaradi ugotovitve, da naložba finančno ni tako zanimiva, kot je izgledalo v začetku,"
je še dejal Fabjan.

O tem, kako se bodo odločili ostali potencialni kupci, za zdaj še ni jasno. O tem, da bodo oddali tudi zavezujočo ponudbo za nakup postojnske turistične družbe, so pritrdili le v zamejski družbi KB 1909 iz Gorice in v konzorciju postojnskih gospodarstvenikov. Svojo ponudbo naj bi oddala tudi občina Postojna, vendar morajo svojo privolitev popoldne dati še občinski svetniki. Prav tako pa ni ne potrdil in ne zavrnil možnosti oddaje zavezujoče ponudbe postojnski podjetnik Marjan Batagelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.