Slovenija
20 ogledov

Ponudbe nad vrednostjo

Kupec bo moral 15 odstotkov kupnine za Turizem Kras plačati takoj, preostalo pa Žurnal24 main
Turizem Kras. Zadnja pogajanja za višjo ceno. Neuradno: Želijo 13 milijonov.

Postopek prodaje še ni končan, bo pa v kratkem, najpozneje do konca meseca,” nam je včeraj povedal Marino Antolovič, glavni izvršni direktor Istrabenz turizma, ki prodaja Turizem Kras. O favoritih ni želel govoriti. Dejal je le, da na enak način obravnavajo tako zasebni kot javni kapital, s čimer je ciljal na ponudbo Občine Postojna.

Mi si želimo čim višjo ceno, več vam ne morem povedati.
Marino Antolovič, glavni izvršni direktor Istrabenz turizma

Povezava ponudnikov?
Občina po naših neuradnih informacijah na ponedeljkovi za javnost zaprti seji ni dobila podpore za višanje ponudbe, pač pa le soglasje svetnikov k doslej sicer neuspešnemu iskanju partnerja oziroma partnerjev pri nakupu. Za zaprtimi vrati so se spet sestali včeraj pozno zvečer. Marjan Batagelj, direktor družbe Batagel & Co, ki je bil zadnje dni opažen na sestankih s predstavniki občine, na naše vprašanje v zvezi s tem včeraj ni odgovoril. V Koloseju možnosti povezav niso izključili, v Kolektorjevi krovni družbi FMR pa niso želeli ničesar komentirati.

Zarez v stroške
Na vprašanje, kako uspešna so pogajanja, Antolovič ni želel odgovoriti. Neuradno smo izvedeli, da prodajalec cilja na vsaj 13 milijonov evrov, kar je skoraj še enkrat toliko, kot naj bi bila realna vrednost družbe. Boris Peric, direktor goriške družbe KB 1909, nam je povedal, da v zadnji fazi pogajanj ne sodeluje več, saj podjetja ni pripravljen preplačati. Sicer pa ocenjuje, da bo moral bodoči lastnik glede na že obstoječi dolg (tri milijone), nujno potrebna vlaganja in odplačevanje posojila za nakup krepko zmanjšati stroške, tudi stroške dela.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.