Slovenija
45 ogledov

Ponudil več, a ni dobil

Šefik Kličić Suzana Kos
Občinska dražba. Po dveh neuspelih poskusih se je Kličić odločil za ovadbo.

Šefik Kličić je želel na občinski javni dražbi avgusta 2010 kupiti 15 kvadratnih metrov veliko parcelo s kletjo zraven hiše, ki jo ima v izolskem starem mestnem jedru. Na prvi dražbi zanjo je bil edini kupec. Plačal je aro, nato pa se ni zgodilo nič.

"Po poizvedovanju sem izvedel, da iz posla ne bo nič. Cenitev parcele je namreč izdelal za nepremičnine nepo
oblaščeni cenilec, ki jo je ocenil na 7.500 evrov," razlaga Kličić. Na izolski občini pritrjujejo, da so naknadno ugotovili, da se je nekdo izdajal za pooblaščenega sodnega cenilca: "Za Občino Izola je ta oseba opravila tudi nekaj cenitev drugih nepremičnin, ki jih je pozneje ocenil sodno zapriseženi cenilec. Zadeva je na sodišču."

Znova neuspešen

Kličić je znova poskusil julija lani. Novi cenilec je parcelo ocenil na dobrih štiri tisoč evrov. "Parcelo pa je dobila druga oseba, ki je ponudila manj kot jaz. Ker sem predsednik občinskega odbora NSi, takole obračunavajo z menoj," je prepričan sogovornik. Na občini očitke zavračajo: "Na ponovnem javnem razpisu je bila za nepremičnino ponujena trikrat višja cena od izklicne, torej v višini 13.100 evrov."

Zanimivo pri tem je, da so v kupoprodajni pogodbi, ki jo je pridobil Kličićev odvetnik, glede kupnine zapisane različne številke, pa tudi kopija plačilnega naloga izbranega kupca po njegovem mnenju ne potrjuje občinskih izjav o višini kupnine. Kot zatrjuje Kličić, je zaradi zlorabe položaja in ponarejanja listin že podal ovadbo zoper župana Igorja Kolenca in komisijo za odpiranje ponudb.

Komentarjev 1
  • tralala 10:50 19.marec 2012.

    Šefik? Pri NSI? Pri nacionalistih? Mwuhahahahahahahahaaaa......sej ne moreš verjet :)))