Slovenija
9 ogledov

Ponujali 1.500, prodajajo po 2.000

Celovški dvori Anže Petkovšek
Celovški dvori. Naprodaj po likvidacijski vrednosti. Nakup zanima tudi stanovanjski sklad.

Okrožno sodišče v Ljubljani je potrdilo predlog Bojana Klenovška, stečajnega upravitelja Vegrada-AM, za prodajo 331 stanovanj in 28 poslovnih enot v Celovških dvorih po likvidacijski vrednosti. Ta je za petino nižja od ocenjene tržne vrednosti. To pomeni, da bo povprečna izhodiščna cena kvadratnega metra stanovanja dva tisoč evrov.

To je 500 evrov več, kot so potencialni kupci ponujali, ko so oddali nezavezujoče ponudbe za nakup stanovanj. “Povprečna ponujena cena je znašala 75 odstotkov likvidacijske vrednosti, kar je 1.500 evrov na kvadratni meter,” je zapisano v sklepu sodišča, iz katerega je razvidno še, da nakup stanovanj v Celovških dvorih zanima tudi republiški stanovanjski sklad. Ta je pripravljen plačati 1.700 evrov za kvadratni meter.

Klenovšek bo zdaj zbiral zavezujoče ponudbe – v prvem krogu, ko so bile cene stanovanj za petino višje, je tako prodal le dve. Če tudi tokrat ne bo uspešen, jih bo verjetno v naslednjem krogu poskušal prodati v neposrednih pogajanjih s tistimi, ki so oddali nezavezujoče ponudbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.