Slovenija
41 ogledov

Ponujali bodo samo domače

Tina Dijak Iztok Golob
Kranj. Na Primskovem bo nakupovalni center z izključno slovensko ponudbo.

“Na enem mestu želimo združiti slovensko ponudbo,” je slab mesec pred odprtjem nakupovalnega centra Domača vas na Primskovem povedala Tina Dijak. Vodja trženja v kranjskem podjetju Bioclean meni, da gre za prvi tak center v Sloveniji.

Vsak s svojo hiško

“Želimo pritegniti manjše domače proizvajalce in pridelovalce, ki se težko prebijejo v velike trgovske centre,” je posebnosti koncepta Domače vasi opisala Dijakova in napovedala pestro ponudbo – od pekovskih izdelkov do tekstila, kozmetike in pohištva. Domača vas bo vrata odprla 3. decembra. Vsak ponudnik bo imel na 600 kvadratnih metrih površine prodajno hiško; skupaj jih bo nekaj več kot 60. Trenutno imajo zbranih 20 različnih prodajalcev, ob odprtju pa pričakujejo polno zasedenost. Najemnina za hiško bo 360 evrov na mesec.

Konkurence se ne bojijo

Domača vas je na Ulici Mirka Vadnova, nedaleč od dveh znanih trgovskih verig, Dijakove pa konkurenca ne skrbi. “Takega centra v Sloveniji ni. Poudarek bo na poreklu in načinu pridelave. Uvoženih izdelkov ne bo,” je poudarila in sklenila: “Prvi odzivi ponudnikov in kupcev so spodbudni. Imamo dovolj parkirišč, lokacija je privlačna.”

Komentarjev 2
  • Branko Brzin 13:45 12.november 2011.

    BRAVO ,to bi moralo biti v vsakem večjem kraju, TRŽNICA NA VIČU vsako soboto je zakon,tu je res vse domače.

  • vladek 12:28 12.november 2011.

    BRAVO tega rabimo, a ne robo katera je iz Kanade Kitajske pa ne vem vse od kod je.BRAVO še enkrat