Slovenija
52 ogledov

Pooblaščenka nad Američane

“Medij nosi svojo odgovornost pri objavi medijskih vsebin,” pravi informacijska Žurnal24 main
Nataša Pirc Musar je postala članica posebne skupine, ki bo preverjala aktivnosti ameriške agencije NSA, katere sporno zbiranje podatkov je razkril Edward Snowden.

Informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar je Evropska komisija v petek imenovala v posebno ad hoc skupino EU - ZDA, ki bo ugotavljala dejansko stanje aktivnosti ameriške NSA (National Security Agency) glede množičnega zbiranja informacij in osebnih podatkov o državljanih Evropske unije. Ustanovitev te skupine je sprožilo razkritje Edwarda Snowdna o popolnem nadzoru nad podatki s spleta, telekomunikacijskih operaterjev v ZDA in podatkov, ki jih v tako imenovani oblak Googla, Facebooka, Microsofta, Amazona ... množično dajejo tudi Evropejci.

"Nataša Pirc Musar je ena od petih vrhunskih evropskih strokovnjakov s področja varstva osebnih podatkov, ki sodeluje v tej skupini," so sporočili iz urada informacijske pooblaščenke. Po petkovem imenovanju in današnjem odhodu v Bruselj na prvi sestanek s predstavniki ZDA je Pirc Musarjeva povedala: "To je zame velika čast in hkrati velika odgovornost. Pri delu v skupini me bosta vodila pravo in varovanje temeljnih človekovih pravic!"

Komentarjev 13
  • erikkk 12:32 23.julij 2013.

    Vrjamem vanjo ... ter to da bo svoje delo opravljala več kot odlično.

  • erikkk 12:32 23.julij 2013.

    Vrjamem vanjo ... ter to da bo svoje delo opravljala več kot odlično.

  • mia 08:22 23.julij 2013.

    lepo bi bilo, če varstvo osebnih podatkov ne bi bilo v veljavi ob zlorabi družbenega položaja.