Slovenija
19 ogledov

Pooblaščenka zapečatila dokumentacijo

Nataša Pirc Musar je zahtevala umik Kramarjeve pogodbe iz medijev in si nakopala Žurnal24 main
Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je potrdila, da poteka pečatenje dokumentacije na uradu za varstvo konkurence.

V uradu po besedah direktorja Janija Soršaka menijo, da je informacijska pooblaščenka prekoračila svoje pristojnosti, zato zahtevajo izrek ničnosti odločbe. Sicer po njegovih navedbah v uradu ne potrebujejo dostopa do vseh datotek, potrebujejo le dostop do datotek, ki se nanašajo na poslovno komunikacijo preko elektronske pošte. "Verjetno bomo poskusili tudi z začasno odredbo, da nam sodišče omogoči dostop do teh 'emailov'," je povedal Soršak, ki je prepričan, da je urad do tega tudi zakonsko upravičen.

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je povedala, da jo veseli, da bo urad za varstvo konkurence spoštoval pravni red in zadeve reševal po pravni poti, "ne pa z grožnjami". Uradu za varstvo konkurence je v petek prepovedala uporabo določenih osebnih podatkov, ki jih je ta pridobil v okviru preiskave pri treh največjih trgovcih v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.